Vil ha William som konge

Prins Charles giftemål med sin Camilla Parler Bowles har ikke gjort ham mer populær. Et flertall av britene foretrekker prins William.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens den britiske tronarvingen prins Charles hygger seg på bryllupsreise med sin nye kone, publiseres nye meningsmålinger dagen etter bryllupet.

De viser at britene nødig ser det nygifte paret overta rollen som Storbritannias konge og dronning.

Hoppe over

Britene foretrekker at man hopper over den 56 år gamle prins Charles i tronfølgen og i stedet går direkte til hans eldste sønn, prins William.

En meningsmåling som ble offentliggjort i Sunday Times i dag viser at 58 prosent av britene ønsker at Charles skal oppgi sitt krav på tronen til fordel for sin 22 år gamle sønn. Samtidig sier 25 prosent at han ikke burde gjøre det.I en annen måling, foretatt av analyseinstituttet Morsi for avisa The Observer, svarer 42 prosent av britene at de gjerne ser William som neste konge, mens 40 prosent foretrekker Charles.

Mindre likt

Om prins Charles er upopulær, er kona enda mindre likt. Kun 16 prosent av de spurte i Sunday Times-målingen mente at den 57-årige Camilla en dag bør bli Englands dronning. 24 prosent regnet likevel med at det vil bli sånn.

POPULÆRE:</B> Prins William er svært populære blant britene. Her sammen med sin bror, prins Harrye, i bryllupet i går. I bakgrunnen ser vi Zara Philips som er datter av Storbritannias prinsesse Anne.
PÅ BRYLLUPSREISE:</B> Prins Charles har reist på bryllupsreise til det skotske høylandet med sin nye kone. I mellomtiden publiseres nedslående meningsmålinger.