Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil halvere antall lensmannsdistrikter

Så mange som 163 av politiets 339 tjenestesteder foreslås nedlagt som en del av den pågående politireformen, melder Politiforum.

FORESLÅR STORE REDUKSJONER: 63 av politiets 339 tjenestesteder foreslås nedlagt. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
FORESLÅR STORE REDUKSJONER: 63 av politiets 339 tjenestesteder foreslås nedlagt. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den betydelige reduksjonen i tjenestesteder er klar etter at arbeidsgruppene i de 12 politidistriktene har lagt fram sine forslag torsdag. Politiets eget fagblad, Politiforum omtaler kuttet i antall lensmannskontorer som et mannefall:

- Av 271 lensmannskontorene har 159 ikke livets rett ifølge arbeidsgruppene, skriver bladet.

Av de 68 tjenestestedene som defineres som politistasjoner, foreslås det å legge ned kun fire.

Noen av disse lensmannskontorene står i praksis allerede tomme. Uansett blir de stengt for godt på nesten 60 prosent av landets lensmannskontorer.

Politidistriktet leverer sin tilrådning til Politidirektoratet, som har beslutningsmyndighet i saken. Kommunene kan påklage Politidirektoratets beslutning til Justis- og beredskapsdepartementet, på grunn av forhold ved saksbehandlingen, heter det i en pressemelding.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling