Oslopolitiet

Vil håndheve smittevernsregler

Nå ønsker byrådsleder Raymond Johansen at politiet skal følge opp åpenbare brudd på Oslo kommunes smittevernforskrift.

VIL HÅNDHEVE: Raymond Johansen vil vurdere å anmelde det som anses som grove brudd på smittevernforskriften. Illustrasjonsfoto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
VIL HÅNDHEVE: Raymond Johansen vil vurdere å anmelde det som anses som grove brudd på smittevernforskriften. Illustrasjonsfoto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Byrådsleder Raymond Johansen la mandag fram nye coronatiltak i Oslo, og understrekte at åpenbare og grove brudd på kommunens smittevernforskrift vil bli fulgt opp.

- Jeg har hatt dialog med politiet seinest i dag og framover vil vi vurdere å anmelde det vi anser som grove brudd på smittevernforskriften. Dette knytter seg spesielt til arrangementer hvor man ikke følger smittevernreglene, sier Johansen.

Forberedt på flere saker

Stabssjef Harald Nilssen i Oslo politidistrikt sier til Dagbladet at politiet vil bruke ressurser på å håndheve tiltakene innenfor normal tjeneste.

- Vi tar smittevern på alvor, sier Nilssen - og peker på at politiet blant annet gir bøter ved gjentatte brudd på smittevernreglene og aktiv smittespredning.

Brudd på karantene og isolasjon har tidligere blitt bøtelagt på mellom 5000 til 22 000 kroner. De fleste bøtene har imidlertid vært på rundt 20 000 kroner, opplyser Nilssen.

- Vi håper at folk følger reglene som gis, men med nye tiltak er vi forberedt på flere saker innenfor de nye tiltakene, sier Nilssen.

Nye tiltak

Byrådsleder Raymond Johansen understreker at det er på grunn av bekymring at det nå innføres ytterligere coronatiltak, og at det er for å være føre var og fortsatt ha kontroll.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.