- Vil hedre de som ble rammet av terror

Oppretter nasjonalt minnested i regjeringskvartalet.

MINNESMERKE: Fornyings-, kirke- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud og kulturminister Anniken Huitfeldt vil opprette et nasjonalt minnested for terrorofrene. Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet
MINNESMERKE: Fornyings-, kirke- og administrasjonsminister Rigmor Aasrud og kulturminister Anniken Huitfeldt vil opprette et nasjonalt minnested for terrorofrene. Foto: Anders Grønneberg/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

(Dagbladet):- Regjeringen ønsker å hedre alle som ble rammet 22. juli. Minnestedene skal hedre drepte, overlevende, hjelpemannskaper og frivillige. Minnestedene skal være tilgjengelig for alle, sier kulturminister Anniken Huitfeldt i en pressemelding.

Alle navnene - Det skal etableres et minnesmerke ved regjeringskvartalet hvor alle navnene på de drepte i terrorangrepet 22. juli skal inngå. I tillegg skal det etableres et minnested på landssida ved Utøya, sier Anniken Huitfeldt.Det nasjonale minnestedet i Oslo skal midlertidig etableres mellom Deichmanske bibliotek og Y-blokka.- Det nasjonale minnestedet blir etablert i regjeringskvartalet, og kommer til å bli sett i sammenheng med gjenoppbyggingen, sier fornyings-, administrasjons- og kirkeminister Rigmor Aasrud.

Midlertidig - Regjeringen mener det er riktig å etablere et midlertidig minnesmerke nær åstedet for det første terrorangrepet, og har derfor valgt plassen foran Deichmanske bibliotek i tiden regjeringskvartalet er under oppbygging, sier Huitfeldt.Fornyings-, administrasjons - og kirkedepartementet (FAD) skal gå i samtaler med grunneierne både på Sørbråten og Lauvodden for å avklare vilkårene i tilknytning til tomteervervelser for etablering av minnested i Hole. De skal også være i dialog med Hole kommune for å avklare regulering av disse stedene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer