Vil heller ta i mot flere flyktninger

SV er skeptisk til militær bistand til bekjempelsen av IS.

SKEPTISK:  - SV er skeptisk til et militær bidrag. Norge og verden må gjøre alt de kan for å bekjempe disse ekstremistene, men en ny invasjon er ikke svaret, sier SVs nestleder, Bård Vegar Solhjell, til Dagbladet. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET
SKEPTISK: - SV er skeptisk til et militær bidrag. Norge og verden må gjøre alt de kan for å bekjempe disse ekstremistene, men en ny invasjon er ikke svaret, sier SVs nestleder, Bård Vegar Solhjell, til Dagbladet. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - SV er skeptisk til et militær bidrag. Norge og verden må gjøre alt de kan for å bekjempe disse ekstremistene, men en ny invasjon er ikke svaret, sier SVs nestleder, Bård Vegar Solhjell, til Dagbladet.

I dag sa utenriksminister Børge Brende til VG at de vurderer militær innsats i Irak. Brende sa til VG at de har en løpende vurdering om Norge skal «utover den humanitære innsatsen, også bidra med militære kapasitetsbygging».

- Vil ha humanitær bistand - Norge bør heller konsentrere seg om å gi den storstilte humanitære bidrag som andre land ikke klarer. Det er et enormt humanitær behov i Irak og Syria, og Norge med sin sterke økonomi er i en særstilling til å gi bidrag, sier Solhjell.

- Så det vil ikke være aktuelt for SV å støtte et militært bidrag?

- Vi vil uansett se på regjeringens forslag før vi tar stilling til det, men vi mener at det er andre områder hvor Norge kan spille en viktigere rolle, sier SV-politikeren. Han er kritiserer regjeringen for å ikke ta imot flere flyktninger fra Syria og Irak.

Tror Frp bestemmer - Dette er den største flyktningkatastrofen  i vår tid. Likevel har ikke regjeringen vært villig til å ta imot flere, sier Solhjell, som tror det er Frp som her har fått gjennomslag i regjeringen.

- Jeg tror det her er Frp som har satt ned foten ned, sier Solhjell, som ikke tror på en militær løsning på krisen i Syria og Irak.

- Vår erfaring fra Afghanistan, Irak og Liby er at det ikke finnes noen enkel militær løsning på disse utfordringen. Det er jo nettopp invasjonen i Irak som førte til dagens krise, sier Solhjell.