Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil hemmeligstemple EU-dokumenter

Frankrike, som nå innehar EUs formannskapsverv, foreslår at de mest hemmelige dokumentene som angår samarbeidet mellom unionen og NATO skal bli unntatt fra de vanlige reglene om innsikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Danmarks utenriksminister Niels Helveg Petersen skriver i et notat til Folketingets Europautvalg at arbeidsgruppene for EU/NATO-samarbeidet som ble nedsatt i forbindelse med EU-toppmøtet i Portugal i juni, utfører et arbeid som «krever en fortrolig dokumentbehandling, som tilsvarer fortroligheten i NATO».

Frankrike foreslår derfor at dokumenter som angår EUs forsvars- og sikkerhetspolitikk (ESDP), som vanligvis klassifiseres som «strengt hemmelig», «hemmelig» eller «fortrolig», ikke nevnes i offentlige dokumentregistre. Dermed blir det heller ikke mulig for offentligheten å be om innsikt i disse papirene, eller i det hele tatt å kjenne til deres eksistens.

NATO har ved flere anledninger lagt fram krav om at hemmeligstem plede militærdokumenter som angår samarbeidet med EU, ikke blir offentliggjort.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media