Vil henge opp plakater for å etterlyse Monica (26)

Men politiet på Santorini mangler formell henvendelse fra Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANTORINI/OSLO (Dagbladet): Politiet på Santorini har begynt å undersøke om den savnede norske flyvertinnen Monica Barstad (26) er på øya.

Familien har fått indikasjoner på at hun har reist tilbake til den idylliske ferieøya fra Aten istedenfor hjem til Norge som planlagt sist fredag.

Sandnes-kvinnens far, som dro til Aten søndag for å prøve å finne ut hva som har skjedd med den reisevante og pålitelige datteren, fikk høre på flyplassen i Aten i går at hun hadde forhørt seg om fly til øya en halvtime ut i Egeerhavet.

Vil etterlyse - mangler henvendelse - Vi mangler formelle henvendelser og bilder fra norsk politi og norske myndigheter til å opprette offisiell etterforskning og henge opp plakater med etterlysninger etter henne, sier politisjef Nicholaos Martidis på Santorini til Dagbladet i ettermiddag.

Han og politikollegene kjenner saken av omtale, har sett bildene av kvinnen på Dagbladet.no og satt i gang «private forundersøkelser», som han kaller det.

Monica Barstad var et par dager i månedsskiftet mai/juni på Santorini, som mer enn femdobler den faste befolkningen til 80 000 mennesker i turistssesongen.

Meldte seg På sin Facebook-side har hun lagt ut et bilde av seg selv og en mann ved et kafebord.

 VENTER PÅ NORSK POLITI:  Dette er politistasjonen på Santorini. Politisjef Nicholaos Martidis venter på en formell henvendelse fra norske myndigheter før han kan sette i gang full ettforskning. FOTO: ANDREAS MARKAKIS.
VENTER PÅ NORSK POLITI: Dette er politistasjonen på Santorini. Politisjef Nicholaos Martidis venter på en formell henvendelse fra norske myndigheter før han kan sette i gang full ettforskning. FOTO: ANDREAS MARKAKIS. Vis mer

Denne mannen, en greker som jobber på et serveringssted, tok kontakt med Monicas familie i går etter å ha blitt kontaktet via Facebook.

Han fortalte at de hadde møtt hverandre et par kvelder før den norske kvinnen dro videre til Kreta og Aten - og at han har vært på Santorini hele tiden.

Den savnedes mor Anne Karin Barstad Egeland bekreftet overfor Dagbladet tidligere i dag at det er denne Facebook-vennen som  er kilde til at Monica skal ha følt seg forfulgt av en ukjent mann på øya.

- Tilbudt jobb Ifølge broren Runar Barstad Egeland er det også til denne mannen den savnede kvinnen skal ha fortalt at hun er tilbudt restaurantjobb i Red Beach-distriktet på øya, som har en stor kontingent ferierende nordmenn i høysesongen.

Den savnede kvinnens far dro fra Aten til Santorini i går kveld, og kom i ettermiddag til øyas politistasjon. 

Ambassadøren: - Høyt prioritert Norges ambassadør til Hellas, Sjur Larsen, sier til TV2 at ambassaden  prioriterer forsvinningen høyt, selv om den ikke er registrert som en kriminalsak.

— Det er ingen indikasjon på at noe kriminelt har skjedd, men vi prioriterer saken svært høyt, siden en norsk statsborger ikke har gitt lyd fra seg på lang tid, sier ambassadør Larsen.

 FØR FORSVINNINGEN:  Den savnede norske kvinnen Monica Barstad. Foto: Privat.
FØR FORSVINNINGEN: Den savnede norske kvinnen Monica Barstad. Foto: Privat. Vis mer

Han peker på at kommunikasjonen mellom Utenriksdepartementet, ambassaden og gresk politi er svært god.

 GRESK FACEBOOK-VENN:  Dette bildet fra et kafebord på Santorini i månedsskiftet mai/juni, la Monica Barstad ut på sin Facebook-side for noen dager siden. Nå har mannen tatt kontakt med familien hennes. Foto: Privat.
GRESK FACEBOOK-VENN: Dette bildet fra et kafebord på Santorini i månedsskiftet mai/juni, la Monica Barstad ut på sin Facebook-side for noen dager siden. Nå har mannen tatt kontakt med familien hennes. Foto: Privat. Vis mer