INNRØMTE OVERGREP: Tidligere biskop Georg Müller har erkjent overfor kirketoppene at han begikk overgrep mot en mindreårig altergutt, men kan i dag ikke straffeforfølges, ifølge politiet.
INNRØMTE OVERGREP: Tidligere biskop Georg Müller har erkjent overfor kirketoppene at han begikk overgrep mot en mindreårig altergutt, men kan i dag ikke straffeforfølges, ifølge politiet.Vis mer

Vil henlegge saken mot eks-biskop Müller

Politiet mener overgrep er foreldet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): Politiet mener at overgrepssaken som Georg Müller selv har erkjent, er foreldet. Derfor innstiller politiet på at saken skal henlegges.

Det opplyser politiadvokat Heidi Melø ved Sør-Trøndelag politidistrikt til Adressa.no.

13 vitner har blitt avhørt i forbindelse med overgrepssaken i den katolske kirken i Trondheim. Etter å ha gjennomgått sakens dokumenter har politiet kommet til at saken ikke kan forfølges strafferettslig i dag.

- Min innstilling er at den henlegges på grunn av foreldelse. Vi har oversendt saken til statsadvokaten for endelig avgjørelse. Det ligger ikke noe mystisk bak det, dette er noe vi er forpliktet til å gjøre i medhold av påtaleinnstuksen vår i enkelte saker. Vanligvis pleier vi ikke å gå ut offentlig med slike innstillinger, men vi har besluttet å gjøre dette i denne saken, sier politiadvokaten til Adressa.no.

Det var i forrige uke Adresseavisen avslørte at biskopen hadde innrømmet sexovergrep mot en altergutt som skal ha vært ti år gammel da det skjedde, for omlag 20 år siden. Müller måtte gå av som biskop i fjor sommer, men den offisielle begrunnelsen var da «samarbeidsproblemer».

Kirken hevdet at saken var strafferettslig foreldet, men det var lenge uklart hva den juridiske vurderingen var basert på.

Avsløringen av Müller-saken har ført til opprulling av flere andre mulige overgrepssaker i den katolske kirken i Norge.