Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil hente barnefar fra Thailand

Politiet jobber med å få hjem barnefaren som forlot sin døende sønn på sykehustrappa i Stavanger i forrige uke. 32-åringen har flyktet til Thailand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet vet hvor i Thailand mannen befinner seg, og er i kontakt med myndighetene i landet for å få barnefaren hjem til Norge.

Ifølge VG har barnefaren ringt hjem til familien sin to ganger i helga og fortalt hva som skjedde. Mannen hevder at dødsfallet skyldes at han mistet sønnen fra stellebordet ved et uhell.

32-åringen skal befinne seg på et kjent turistområde i Thailand. Han flyktet fra Arlanda flyplass utenfor Stockholm fredag, etter å ha vært på rømmen siden tirsdag.

Barnefaren ankom Thailand via Dubai i De forente arabiske emirater. Før reisa tok han med seg 10 000 kroner i kontanter og pass.

Ingen utleverings-avtale

I helga fant politiet den forlatte bilen hans parkert på Arlanda.

Det er i dag en uke siden 32-åringen forlot sin 80 dager gamle sønn utenfor Sentralsykehuset i Rogaland. Han er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge og for å ha hensatt barnet i hjelpeløs tilstand.

Norge har ikke en utleveringsavtale med det asiatiske landet, og det kan derfor ta måneder før politiet får mannen tilbake til Norge.

- Det foreligger ingen utleveringsavtale med Thailand, men det er ingen hindring for å få ham utlevert, sier politiinspektør Pål Jæger-Pedersen ved Stavanger politidistrikt til NTB.

- Vi håper at det kan skje så fort som mulig, men jeg vil ikke ha noen formening om hvor lang tid det kan ta. Det er farlig å være veldig optimistisk.

Fortsatt på frifot

Politiavdelingssjef Bjørn Thorleif Vanvik ved Stavanger politidistrikt opplyser at den siktede 32-åringen ikke er pågrepet av thailandsk politi. Han er på frifot i et turistområde i Thailand, og Vanvik vil ikke utelukke at mannen kan forsøke å komme seg unna, skriver NTB.

- Vi mener situasjonen er under kontroll, sier Vanvik, uten å ville si noe mer om hvordan de har «kontroll» med at den siktede faren ikke drar fra stedet hvor han nå oppholder seg.

Mannen er etterlyst via Interpol, og politiet forsøker å få ham hjem via sine kanaler.

Politiet i Stavanger har ikke selv vært i kontakt med barnefaren, men Vanvik sier at «det er opprettet kontakt». Han vil ikke si hvem som har vært i kontakt med faren, og når, skriver NTB.

Vanvik ønsker ikke å kommentere VGs opplysninger om at barnefaren i helga ringte hjem til Norge.