Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil hente én million jøder til Israel

Statsminister Ariel Sharon har planen klar. Han vil hente en million jøder til Israel. Palestinerne frykter de vil bli sendt rett til Vestbredden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statsminister Ariel Sharon har planer om å bringe én million jøder til Israel, ifølge den britiske avisen The Guardian.

Planene har skapt et ramaskrik blant palestinere som frykter at nykommerne vil bli sendt rett til Vestbredden for å kolonisere det palestinerne håper skal bli en palestinsk stat.

- Vi har planer om å bringe nok én million jøder til Israel, sa Sharon. Etter at Sovjetunionen gikk i oppløsning flyttet om lag én million russere til den jødiske staten.

Lederen for palestinernes faste delegasjon i London, Afif Safieh, fordømte Sharons planer.

- Sharon tror på det han sier. Dette er en farlig drøm, et mareritt. Sharon er en pyroman som sitter på ei kruttønne, sa Safieh.

Israelske diplomater forsøkte å tone ned Sharons planer.

- Nybyggere plager folk i Hebron

Jødiske nybyggere i Hebron blir mer og mer aggressive både overfor den palestinske befolkningen og de israelske soldatene i byen, melder den statlige radioen i Israel.

Nybyggerne kaster stein og spytter på palestinerne i større grad enn tidligere, ifølge kilder i politiet og den israelske hæren.

Blant de verste synderne er barn under 12 år, som ikke må svare for sine handlinger, melder radioen.

Rundt 400 nybyggere, mange av dem amerikanere, har flyttet inn og forskanset seg i sentrum av Hebron, der de blir beskyttet av israelske soldater. Det bor rundt 120.000 palestinere i byen.

(NTB)

<B>HAUKEN: Israels statsminster Ariel Sharon fikk tilnavnet hauken som offiser i den israelske hæren. Nå vil han hente ytterligere en million jøder til landet.
<B>BRÅK I HEBRON: De jødiske bosettingene på Vestbredden provoserer palestinerne voldsomt. Her er det en bosetter som er irritert på AFPs fotograf. Fotografen ble banket opp.
Hele Norges coronakart