Vil hente norske pyramide-millioner

700 nordmenn deltok i milliardsvindelen ZeekRewards. Nå vil amerikanske advokater saksøke nordmennene som har tjent på svindelen.

PONZI-SVINDEL: ZeekRewards lovet investorene stor og rask avkastning. I virkeligheten var det en Ponzi-svindel, der gevinstene som ble tatt ut, var andres investeringer. Pyramiden var på kollapsens rand da amerikanske finansmyndigheter stanset den for to år siden.
PONZI-SVINDEL: ZeekRewards lovet investorene stor og rask avkastning. I virkeligheten var det en Ponzi-svindel, der gevinstene som ble tatt ut, var andres investeringer. Pyramiden var på kollapsens rand da amerikanske finansmyndigheter stanset den for to år siden. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): ZeekRewards ble stengt av amerikanske Security and Exchanges Commision (SEC) i august 2012. Da var ponzi-svindelen på 600 millioner dollar (3,6 milliarder kroner) i ferd med å kollapse.

Samtidig som selskapet ble stengt og alle midler frosset ble toppene tiltalt for sine roller. Den tidligere sykehus-tryllekunsteren Paul Burks, hadde i løpet av bare halvannet år skapt det som ifølge Huffington Post er blant de største Ponzi-svindlene i USA noen sinne.

Dagbladet avslørte i mars at hundrevis av nordmenn var involvert i Ponzi-svindelen. Blant dem var kjendiser som «Charter-Svein» Østvik, Ole-Ivars vokalist Tore Halvorsen og NRK-programleder Thomas Seltzer.

Mange av de rundt 750 nordmennene som var med i ZeekRewards har tjent store penger på svindelen. Disse vil nå bli forfulgt sivilrettslig av det amerikanske konkursboet.

- Vi kommer til å saksøke de norske nettovinnerne, men jeg foretrekker ikke å utdype hvor mange det er snakk om, eller hvor mye de har tjent, sier Kenneth D. Bell i advokatfirmaet McGuireWoods, som håndterer konkursboet etter ZeekRewards.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer