Vil hevne Hamas-drap

Hamas-lederen Izz el-Deen al-Sheikh Khalil ble drept av en bilbombe i formiddag. Hamas-bevegelsen vil hevne drapet ved å angripe israelske mål i utlandet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hamas-hovedkvarteret i Gaza beskylder Israel for å stå bak aksjonen, melder CNN. 42 år gamle Khalil ble drept og tre andre såret da en bombe gikk av i bilen deres i Damaskus i formiddag. Ifølge BBC gikk Khalil inn i bilen for å ta mobiltelefonen som ringte bare minutter før eksplosjonen.

- Feig handling

- Den sionistiske fiende har åpnet døra for at kampen kan flyttes utenfor Palestina, heter det i en erklæring fra Ezzedine al-Qassam-brigaden. Ifølge øyenvitner var bomben gjemt under førersetet i Khalils bil. Den gikk av like etter at motoren var startet. Hamas kaller drapet «en feig handling av sionistene i Mossad», Israels etterretningstjeneste.

I ettermiddag lovet den islamistiske bevegelsen å hevne drapet ved å angripe mål i Israel. Senere het det at hevnaksjonene også skal rettes mot israelske mål i utlandet. Israel har en historie i å drepe palestinske millitante utenfor landet. Israelerne var blant annet ansvarlig for drapet på Khalal Al-Wazir i Tunisia i 1988 og den islamske lederen Fahti Shiqaqi i Malta i 1995.

- Gjengjeldelse vil bli fastsatt av bevegelsens ledelse i de okkuperte områdene, sa en talsmann for Hamas i Damaskus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer