Vil hindre steining av Amina

Aktivister verden over har engasjert seg etter at Amina Lawal ble dømt til døden ved steining. Nå får hun støtte fra regjeringen i Nigeria. Send din støtte til Amina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amina Lawal ble på mandag dømt til å steines til døde for andre gang i en Nigeriansk domstol. Forbrytelsen var sex utenfor ekteskap. Tusener har engasjert seg i saken og nå får hun støtte fra landets regjering.

- Regjeringen i Nigeria er i 'full opposisjon' mot den islamske domstolen som har dømt henne til å steines til døde. Vi vil støtte kvinnens anke, sa justisministeren i landet Kanu Agabi til nyhetsbyrået AP i går ettermiddag.

Regjeringen tilbyr henne nå advokathjelp for å støtte ankesaken, som kan skape presedens for liknende saker i landet.

- Vi er like mye motstander av denne dommen som alle nasjonene og aktivistene som har engasjert seg i saken, sier Agabi som også er øverste påtalemyndighet i landet.

Nigeria er delt i to når det gjelder bruk av islamske lover, Shariah, som har staffer som avkutting av hender for tyveri og dødsstraff for utroskap. 12 stater i landet, hovedsakelig i de muslimske nordlige delene, har tatt i bruk lovene.

Da Amina Lawal (30) ble dømt for første gang i mars, var det etter å ha født en datter mer enn ni måneder etter at hun skilte seg. Hun ble likevel dømt, fordi hun innrømte å ha hatt sex utenfor ekteskapet. Mannen hun identifiserte som barnets far, nektet for beskyldningene og ble frikjent på grunn av mangel på bevis.

SI DIN MENING: Les protestbrevet og skriv under nedenfor.
Navn: Epost:
Antall underskrifter:

DØMT TIL STEINING: 8. juli satt Amina Lawal (30) foran dommerne i den islamske domstolen.
<B>MAMMA SKAL STEINES: Med sin åtte måneder gamle baby, Wasila, på armen mottok Amina Lawal rettens avgjørelse om at hun skal steines til døden.