Vil hjelpe alkoholikere med billig øl

London: Lokalpolitikere i Camden nord i London vil komme bydelens mest nødlidende alkoholikere til hjelp - med billig alkohol.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

De skal tilbys hjelp til å slutte å drikke, over en rimelig pint øl på den lokale puben.

Dette høres kanskje så bakvendt ut som det overhodet kan bli, og det mangler ikke på advarsler fra så vel alkoholforskere som sosialarbeidere. Men noen fagfolk mener tiltaket er interessant, og fortjener å bli prøvd ut.

Hensikten med prosjektet er rett og slett å få forkomne alkoholikere bort fra gata, skriver London-avisen The Guardian. De må i dobbelt forstand hentes inn i varmen: Til et fellesskap der de får servering i ordnede former, og der de framfor alt slipper å drikke alene.

De færreste alkoholikere er i utgangspunktet motivert for å slutte, og aller vanskeligst er det å få de som har hatt flaska som eneste venn, til å gi slipp på det farlige vennskapet. Disse menneskene skal nå tilbys en gradvis nedtrapping av drikkingen i sosiale omgivelser.

Elizabeth Smith fra den frivillige alkoholikeromsorgen i Manchester sier tanken bak prosjektet nok er god, og at det er strålende at noen puber stiller gratis lokaler til disposisjon. Likevel er det stor fare for at alkoholikerne drikker mer i stedet for å trappe ned, tror hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer