Vil hjelpe brannofrene

Australiere graver dypt i lommeboka.

ENORME SKADER: Over 750 hus er brent ned, og 5.000 mennesker er sålangt blitt hjemløse. Tirsdag beveget brannen seg i retning byen Dederang i Victoria Alps. Foto: AFP PHOTO/Torsten BLACKWOO
ENORME SKADER: Over 750 hus er brent ned, og 5.000 mennesker er sålangt blitt hjemløse. Tirsdag beveget brannen seg i retning byen Dederang i Victoria Alps. Foto: AFP PHOTO/Torsten BLACKWOO Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Folk er mer sjenerøse enn noen gang tidligere, opplyser Australias Røde Kors til nyhetsbyrået AFP.

Tirsdag var det kommet inn 28 millioner australske dollar, tilsvarende 127 millioner kroner. Givergleden er så stor at folk blir bedt om å smøre seg med tålmodighet mens Røde Kors strever for å takle alle henvendelsene.

Organisasjonen er også blitt kontaktet av over 20.000 mennesker som ønsker å bli blodgivere

- Australierne føler veldig med dem som er rammet. De snakker nesten ikke om annet, sier Adam Gullerud Haeger (22) på telefon fra Sydney.

Selv om den norske IT-studenten befinner seg langt fra områdene som står i brann, er folk rundt ham svært preget av det som skjer.

- Da jeg traff noen kompiser her om dagen, var det en som begynte å gråte mens vi fulgte med på TV, forteller Haeger til NTB.

Dødstallene stiger

Over 180 personer er så langt registrert omkommet i det som er de verste skog- og buskbrannene i australsk historie. Og dødstallet vil trolig komme opp i over 200, ifølge myndighetene i delstaten Victoria. Fortsatt jobber redningsmannskap seg gjennom utbrente områder, der de finner svartbrente lik og bilvrak langs veiene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer