Vil hjelpe heroinavhengige Stephen (19)

Møtet med rusavhengige Stephen Kristoffer Blüme (19) gjorde et dypt inntrykk på helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap). De var enige om mye.

FANT TONEN: Stephen Kristoffer Blüme og helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen fant raskt tonen da de møttes utenfor Oslo sentralstasjon. Foto:Jacques Hvistendahl/Dagbladet
FANT TONEN: Stephen Kristoffer Blüme og helseminister Anne-Grete Strøm-Erichsen fant raskt tonen da de møttes utenfor Oslo sentralstasjon. Foto:Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| For én måned siden skrev Dagbladet om Stephen som til tross for sin unge alder har vært heroinavhengig i fem år. På grunn av strenge regler for legemiddelbehandling av rusavhengige risikerer han å måtte vente seks år til. Aldersgrensen er nemlig 25 år for å få metadon lovlig.

I dag kjøper Stephen metadon illegalt på Plata ved Oslo sentralstasjon, men det er ingenting han heller vil enn å få leve et vanlig liv uten stoff.

Nå varsler helseministeren at det ligger an til en oppmyking som kan gjøre det lettere for Stephen å få den behandlingen han mener han trenger.

- Nye retningslinjer har vært ute på høring, og de kommer snart på mitt bord. Det kan ikke være sånn at folk stenges ute fra metadonbehandling bare fordi de er under 25 år. Folk må få en individuell behandling, sier Strøm-Erichsen til Dagbladet.SviktetHelseministeren reagerte raskt da hun fikk se Dagbladets første reportasje om Stephen. Etter en fryktelig tøff oppvekst ble han tatt hånd om av barnevernet fra han var 13 år. Han ble plassert på en institusjon, og det tok ikke lang tid før han var heroinavhengig. Siden han var 15 år, har han vanket på Plata.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer