Vil hjelpe hiv-pasienter

Mette-Marit og kronprins Haakon oppretter et humanitært fond på bryllupsdagen 25. august. Pengene skal gå til hiv-pasienter i Afrika og humanitære prosjekter i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprins Haakon og Mette-Marit ønsker seg ikke materielle gaver til august-bryllupet. De ønsker at en eventuell folkegave skal gå til folk som har det vanskelig.

Etter at Dagbladet i dag skrev at kronprinsparet ønsker å gi bort eventuelle bryllupsgaver fra folket til vanskeligstilte, har debattinnleggene og forslagene til verdige mottakere strømmet inn til Dagbladet.no.

Mette-Marit og kronprins Haakon har nå bestemt seg for hvordan pengene skal brukes. I den forbindelse oppretter de et humanitært fond.

«Kronprinsen og hans forlovede vil øremerke deler av gaven til enkeltprosjekter i år. Midlene vil gå til humanitære prosjekter i Norge og HIV-Aidsprosjekt i Afrika, Sør for Sahara.

Planleggingen av de valgte prosjektene er i sluttfasen. Det vil derfor ikke bli lagt opp til å invitere til å søke om prosjektmidler», skriver Det Norske Kongehuset på sin internett-side.

  • Kongehuset har etablert en gavekonto: 6034 05 25801.
<B>GIR BORT BRYLLUPSPENGENE:</B> Mette-Marit og kronprins Haakon vil gi bryllupsgaven sin til hiv-smittede i Afrika.