Vil hjelpe homofile innvandrere

For første gang bevilger Kommunaldepartementet penger til forskning på hvordan det er å være homofil innvandrer i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Målet er å finne ut hva slags holdninger de homofile egentlig møter i sitt eget miljø, og hva som er myter skapt av nordmenn. Erna Solbergs departement ønsker også å få en pekepinn på hvor mange homofile innvandrere det finnes her i landet.

- Vi vet altfor lite om hvordan det er å være homofil og lesbisk innvandrer i Norge. Derfor setter vi av 370 000 kroner i høst som utelukkende skal gå til forskning og kartlegging av disse lukkede miljøene, sier statssekretær i Kommunaldepartementet, Kristin Ørmen Johnsen, til Dagbladet.

Pengene lyses ut i slutten av august, og departementet ønsker også å videreføre prosjektet neste år.

Tabu

- Vi vet at homofili i enkelte muslimske land betyr dødsstraff, og at det er forbudt ifølge muslimsk lov, sier statssekretæren.

- Mange har det svært vanskelig, men vi må få mer kunnskap, slik at vi kan sette i gang treffsikre tiltak for å hjelpe de menneskene det gjelder, sier hun.

Byrådsleder i Oslo, Erling Lae (H), er svært positiv til initiativet fra departementet. Den homofile byrådslederen har startet et prosjekt i regi av Oslo kommune for å hjelpe innvandrere med homofil legning. Historiene de forteller, har rystet ham.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer