Vil hjelpe Jens å bli pikenes

SVs Inga Marte Thorkildsen vil hjelpe statsminister Jens Stoltenberg til å bli enda mer populær hos damene.

KAN FÅ DRAGET: Inga Marte Thorkildsen mener statsminister Jens Stoltenberg vil få langt bedre drag på damene om han som går inn for å lovfeste retten til heltidsstilling. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
KAN FÅ DRAGET: Inga Marte Thorkildsen mener statsminister Jens Stoltenberg vil få langt bedre drag på damene om han som går inn for å lovfeste retten til heltidsstilling. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLESTRØM: SVs toppolitiker Inga Marte Thorkildsen vil ha den rødgrønne regjeringen til å lovfeste retten til heltidsstilling, særlig for å motarbeide ufrivillig deltid blant kvinner. Høyst sannsynlig får hun med seg SV-landsmøtets støtte i dag.

Bedre drag på damene
Nå vil hun hjelpe Jens Stoltenberg til å få bedre drag på damene.

- Her har Jens en gylden mulighet. Han kan i praksis bli Pikenes Jens. Han kan bli ekstremt populær blant damene og kan gå inn i historien som den statsministeren som bidro til å løse den største likestillingsutfordringen på arbeidsmarkedet, sier Thorkildsen til Dagbladet.

- Han kan bli den statsministeren som sa nei til at kvinner i Norge skal finansiere velferdsstaten med sin lønn og sine pensjonspoeng, legger hun til.

Men da må Jens Stoltenberg gå inn for en styrket rett til heltidsstillinger for ansatte som arbeider deltid.

Vanskelig for Ap
Det er mye som tyder på at saken kan bli vond og vanskelig for Ap-leder Jens Stoltenberg.

Hos SVs storebror har retten til heltid blitt så omdiskutert i forkant av Aps landsmøte, at partiet har valgt å sette ned et utvalg, ledet av Ap-statsråd Rigmor Aasrud, for å komme fram til en god politisk løsning internt før landsmøte i april.

JENS PIKENES? Internt i Arbeiderpartiet er det nå en stor debatt hvorvidt partiet skal gå inn for en lovfesting av retten til heltidsarbeid for deltidsansatte. Det gjenstår å se hvor Jens Stoltenberg og Ap lander. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
JENS PIKENES? Internt i Arbeiderpartiet er det nå en stor debatt hvorvidt partiet skal gå inn for en lovfesting av retten til heltidsarbeid for deltidsansatte. Det gjenstår å se hvor Jens Stoltenberg og Ap lander. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Etter det Dagbladet kjenner til er utvalget langt unna enighet. Dermed kan spørsmålet om lovfesting av retten til heltid bli en større sak på Aps landsmøte.

Dagbladet har tidligere skrevet at Ap kvinnenettverk gjerne vil ha en lovfesting. Det samme vil LO. Nå blir Stoltenberg invitert av SV-damenes frontdame, Inga Marte Thorkildsen, til å løse saken samme med de rødgrønne kvinnenettverkene.

- Vi stiller mer enn gjerne opp til et samarbeid for å finne ut hvordan vi kan løse dette på en god måte.

FAKTA: Uønsket deltid

• 42 prosent av alle kvinnelige lønnstagere jobber deltid. Blant menn er andelen ca. 13 prosent.

• 20 prosent av alle deltidsansatte ønsker lengre arbeidstid viser nye tall fra Fafo.

• De fleste med lavere stillinger jobber i helse- og sosialsektoren og er kvinner under 35 år.

• Totalt i kommunesektoren har under halvparten fulle stillinger.

Kilde: AAD, Fafo, Aftenposten og Dagbladet

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer