Vil hjelpe menn som kjøper sex

Prostitusjon er ikke bare et kvinneproblem. Nå vil Ressurssenteret for menn hjelpe mannfolk til å slutte å kjøpe sex.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Les også: Derfor kjøper menn sex

- Det må både en kjøper og en selger til for at prostitusjon skal være mulig. For å bli kvitt problemet må vi også fokusere på den halvparten som kjøper sex, sier daglig leder ved Ressurssenteret for menn (Reform), Per Kristian Dotterud.

Sammen med rådgiver ved senteret Ulf Rikter-Svendsen har han søkt om midler for å starte kundesenter for mannlige sexkjøpere.

Avhengig av sexkjøp

- Noen menn bruker flere timer foran PC-en nattetid hvor de kikker etter potensielle prostituerte, og får enorme telefonregninger. Menn finner ofte hemmelige rom for å uttrykke seg. Det å kjøpe sex blir for mange en ventil for å få utløp for frustrasjon, en alternativ måte å uttrykke følelser på, sier Dotterud.

De ønsker å ansvarliggjøre norske menn.

- Dette er et spørsmål om holdninger. I Sverige har det blitt startet liknende kundeprosjekter i Göteborg. Erfaringene derfra er at flere av sexkundene gjerne vil ut av det de selv oppfatter som skambelagte, tvangsrettede handlinger, sier Rikter-Svendsen.

Han forteller at mange mister kontrollen på sexkjøpene, og ikke klarer å stoppe. Avhengigheten kan sammenliknes med alkohol og tobakk.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer