Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil hjelpe NRK2 opp av hengemyr

NRK2 trenger økt tilførsel av ressurser, fastslår den nyansatte fjernsynsdirektøren Hans-Tore Bjerkaas (46). - Slik det er nå er NRK2 en baby som ikke har fått nok mat. Fortsetter det slik, blir den fort hjerneskadd, sier han.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- NRK2 er en prioritert oppgave, konkluderer Bjerkaas, som i går ble ansatt som Kent Nilssens etterfølger. Han er bekymret for situasjonen i kanalen etter budsjettkuttet på 40 millioner sist høst.

- NRK2 var et godt og dristig utspill, og det lages gode programmer, men slik det er i dag trenger kanalen mer penger, mener Bjerkaas. Den nye fjernsynsdirektøren har også ansvaret for flaggskipet NRK1.

- Målet er at NRK fortsatt skal være den viktigste tv-kanalen. Det kan virke defensivt, men at vi fortsatt skal være både størst og viktigst er faktisk ingen selvfølge i den stadig skjerpede konkurransen vi opplever, sier Bjerkaas.

Han mener at NRK må satse på fjernsynssendinger på morgen, formiddag og sein kveldstid, og dermed gi TV2 konkurranse på et område de hittil har vært alene på.

Bjerkaas har tidligere vært programredaktør i TV2, og har den siste tida vært distriktssjef i NRK Troms.