Hvalross har ødelagt flere båter

Vil hjelpe «terror-hvalross» hjem

Naturvernere har bygget eget hvileplass til hvalrossen, slik at den skal få slappe av i fred.

HVILEPLASS: Naturvernere har bygget en egen hvileplass til hvalrossen Wally slik at den kan slappe av i fred. Video: Steve Callop/KameraOne. Reporter: Julie Tran Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Siden juni har en hvalross, som har fått tilnavnet Wally, skapt store problemer ved Scillyøyene utenfor kysten av Cornwall i England.

Hvalrossen, som antas å være rundt fire år gammel, har nemlig gjort stor skade, samt senket flere båter. Det skriver BBC.

I et forsøk på at enda flere båter ikke skal bli skadet, har naturvernarbeidere nå bygget en egen, spesialbygd pongtong - et eget flyteelement - som Wally kan hvile seg på - fram til de håper at hvalrossen vil dra videre nordover.

Hvalrossen har ifølge kanalen tidligere blitt observert både i Spania, Wales og Cornwall havn på sin ferd nordover.

- Han trenger et trygt sted å kunne samle krefter, før han til slutt forlater Scillyøyene og fortsetter ferden hjemover, sier personene bak pongtongen, som er bygget av flere naturvernsforeninger, samt ansatte ved havna i St. Mary, den største av Scillyøyene.

Tror den vil reise om ikke lenge

Gruppa forteller videre at de har snakket med hvalross-eksperter, som forventer at Wally vil reise videre om ikke altfor lenge.

De kommer deretter med en advarsel mot turister som ønsker å få et glimt av hvalrossen. Blir Wally forstyrret, sier ekspertene at dyret vil bli værende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer