Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil hogge hundrevis av trær: - Stopp galskapen

- Stopp denne galskapen før det er for seint, sier Venstre. Men MDG lar seg ikke rikke.

RIVER TRÆR: 320 trær går med når Lan Marie Berg skal sikre skulpturpark øst i Oslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
RIVER TRÆR: 320 trær går med når Lan Marie Berg skal sikre skulpturpark øst i Oslo. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Bymiljøetaten i Oslo, underlagt miljøbyråd Lan Marie Berg (MDG), vil felle 320 trær for å åpne elva ved en skulpturpark i hovedstaden

Klosterenga skulpturpark på Galgeberg i Oslo skal bli østkantens svar på Vigelandsparken.

Hallstein Bjercke (V) støtter parken, men mener det må være mulig å gjennomføre den uten å felle alle trærne. Han ber Lan Marie Berg si stopp umiddelbart.

- Det må være åpenbart at vi ikke skal hogge ned en hel liten skog midt i Oslo. Venstre er for å ruste opp Klosterenga, men trærne må få leve. Jeg ber byråden innstendig om å stoppe dette umiddelbart, sier Bjercke til Dagbladet.

Skulpturparken var livsverket til skulptør Bård Breivik, og han startet arbeidet med den allerede på 90-tallet. Breivik døde i 2016.

- Stopp denne galskapen før det er for seint, oppsummerer Bjercke.

Lan Marie Berg har ikke besvart Dagbladets henvendelser i saken.

SKAPER REAKSJONER: MDG feller trær og vedtar utbygging av 20 mål grøntområde dager før valget. Video: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- Flaut

Tredjekandidat og fylkesleder for Oslo MDG, Einar Wilhelmsen, kaller Bjerckes kommentarer flaue.

- Det er tydelig at Venstre begynner å bli desperate mot slutten av valgkampen, for dette angrepet fra Venstre er flau, sier han og legger til:

- Når det skal åpnes hundrevis av meter med ny bekk som tidligere politikere har lagt i rør, er vi dessverre nødt til å felle trær, men de vil bli erstattet av nye trær og busker, lover han.

100 000 nye trær

Wilhelmsen lover at Klosterenga park blir et fantastisk prosjekt som vil bli Østkantens svar på Vigelandsparken med «flotte naturopplevelser, og en stor og vakker bekk i et av Norges tettest befolkede områder».

- Jeg tror det er få som tviler på at Miljøpartiet De Grønne vil ha flere trær i byen. Vi har plantet mange nye trær i sentrum, og vi har vedtatt at det som hovedregel skal plantes trær i alle gater som rustes opp. Vi går også til valg på en stor satsing med planting av 100 000 nye trær i Oslo innen 2030. Det er et av våre viktigste krav, sier han.

«TREE HUGGER»: Byråd Hanna Marcussen (MDG) måtte svare om hugging av trær i Olav Vs gate i Oslo, som skal omgjøres til gågate. Vis mer

Hallstein Bjercke sier han ikke har noe imot å bli kalt desperat av MDG.

- I Venstre er vi og har alltid vært desperate etter å redde trær og grøntområder i Oslo. At vi skulle måtte kjempe mot en MDG-byråd i disse sakene hadde jeg aldri i min villeste fantasi trodd. Både kultur, parker og åpning av bekker og elver har Venstre jobbet med i denne byen i tiår etter tiår, uten å ofre byens trær på veien. Jeg tviler ikke på MDGs gode intensjoner, men dere måles på hva dere gjør. Akkurat nå kutter dere trærne, for å bygge parkanlegg, sier han til Dagbladet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!