Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil holde de Tina-drapssiktede i full isolasjon i ytterligere to uker

Én har sagt ja.

AKSEPTERER FENGSLING: Den 36 år gamle mannen som ble pågrepet først av politiet for drapet på Tina Jørgensen aksepterer ifølge hans forsvarer fengsling i ytterliggere to uker i isolasjon. Dette er mannen som skal ha pratet om drapet på et opptak politiet skal ha mottat seks uker før de gikk til pågripelser. Foto: Privat
AKSEPTERER FENGSLING: Den 36 år gamle mannen som ble pågrepet først av politiet for drapet på Tina Jørgensen aksepterer ifølge hans forsvarer fengsling i ytterliggere to uker i isolasjon. Dette er mannen som skal ha pratet om drapet på et opptak politiet skal ha mottat seks uker før de gikk til pågripelser. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Den ene drapssiktede i Tina-saken har sagt ja til å sitte isolert i ytterligere to uker, men de tre andre nekter. I dag blir de framstilt for varetektsfengsling i Stavanger tingrett.

For to uker siden ble tre av de fire varetekstfengslet i fire uker - to uker i full isolasjon - mens den tredje, mannen som er utpekt som hovedmannen i saken, ble varetektsfengslet i to uker på grunn av helsetilstanden. Han ble beskrevet som syk av sin daværende forsvarer, Arild Holden.

Nå vil politiet be om at alle de fire holdes i full isolasjon i ytterligere to uker mens politiet etterforsker drapssaken fra 2000. 

- Forlenget isolasjon Tina Jørgensen var 20 år gammel da hun i 2000 ble funnet drept og skjult i en kum tre mil utenfor Stavanger sentrum, etter å ha vært på byen. Hun var drept med stump vold, og siden har drapssaken stått uløst.  

Politiet mener de fire mennene har drept eller medvirket til drap på Jørgensen. 

- Politiet har begjært to uker forlengelse av isolasjon for alle fire siktede. I tillegg har politiet begjært ytterligere to uker i varetekt for den 36 år gamle mannen som ble pågrepet som nummer tre, skriver politiet i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt i en pressemelding fredag.

DREPT: Tina Jørgensen (20) fra Stavanger. Foto: Privat / NTB Scanpix
DREPT: Tina Jørgensen (20) fra Stavanger. Foto: Privat / NTB Scanpix Vis mer

De fire mennene - hvor tre er 36 år og fjerdemann er 38 år - ble varetektsfengslet 18. september, etter at de ble pågrepet 16. og 17. september etter en nøye planlagt politiaksjon. Den 38 år gamle mannen anket fengslingen til Gulating lagmannsrett, men anken ble forkastet.

- Min klient har akseptert isolasjon i ytterliggere to uker, men han erkjenner ikke straffskyld, sier Odd Rune Torstrup, forsvareren til mannen som først ble pågrepet 16. september og siktet for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen.

- Jeg skal ut i fengselet til ham nå og gjennomgå nye dokumenter med ham, sier Torstrup.

Mannen på fantomtegningen Ifølge Stavanger Aftenblad skal mannen som først ble pågrepet ha innrømmet at han trolig er mannen som på tegningen politiet fikk laget på bakgrunn av vitnebeskrivelser etter drapet i 2000. 

Tegningen ble laget i 2000, men den ble først offentliggjort i 2013 da politiet bestemte seg for å etterforske saken på nytt. 

Tegningen viser en mann med brunt hår, med brun skinnjakke og blå dongeribukser. Et vitne som kjente Tina, skal ha sett mannen på fantomtegninga snakke med henne utenfor Burger King den kvelden.

FANTOMTEGNING: Den 36 år gamle mannen som først ble pågrepet for drapet på Tina Jørgensen, skal ifølge Stavanger Aftenblad ha innrømmet at mannen på denne tegninga er ham. Foto: Harald Nygård / Politiet / NTB Scanpix
FANTOMTEGNING: Den 36 år gamle mannen som først ble pågrepet for drapet på Tina Jørgensen, skal ifølge Stavanger Aftenblad ha innrømmet at mannen på denne tegninga er ham. Foto: Harald Nygård / Politiet / NTB Scanpix Vis mer

Torstrup ønsker ikke å kommentere overfor Dagbladet at hans klient etter Stavanger Aftenblads opplysninger skal ha innrømmet at han trolig er mannen på fantomtegningen.

Viktig lydopptak Ved tusenårsskiftet tilhørte mennene samme kameratgjeng i Lyngdal i Vest-Agder, sørlandsbyen Tina Jørgensen ferierte i alle sine barndomsår. 

I et lydopptak politiet mottok 6 uker før pågripelsene, snakker 36-åringen som først ble pågrepet i saken om drapet, og det var på bakgrunn av denne tilståelsen at de tre andre mennene ble pågrepet.

Ifølge Dagbladets opplysninger skal det gå fram av opptaket at tredjemann i kameratgjengen utpekes som drapsmannen. Dette er mannen som ifølge hans forsvarer Thomas Randby skal være svært psykisk syk. Han fikk to uker i varetekt ved forrige fengsling.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling