Kristiansand  20161206.
Politiets teknikere jobber ved åstedet på Wilds Minne skole der en kvinne og en gutt ble knivstukket mandag og døde senere av skadene.
Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
Kristiansand 20161206. Politiets teknikere jobber ved åstedet på Wilds Minne skole der en kvinne og en gutt ble knivstukket mandag og døde senere av skadene. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Tone (48) og Jakob (14) ble drept:

Vil holde drapssiktet 15-åring fengslet fram til rettssaken starter i høst

Drepte bekjent og tilfeldig forbipasserende. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kristiansand (NTB): 15-åringen som er siktet for dobbeltdrap i Kristiansand, er varetektsfengslet i to nye uker. Påtalemyndigheten regner med at saken kan komme for retten tidlig i høst.

Ifølge Fædrelandsvennen vil påtalemyndigheten at gutten skal sitte i varetekt fram til rettssaken starter.

Det var Tone Ilebekk (48) og Jakob Abdullahi Hassan (14) som ble knivstukket og drept i skolegården på barneskolen Wilds Minne 5. desember i fjor. 15-åringen har tilstått drapene.

Gutten underlegges brev- og besøkskontroll i de to ukene, ifølge kjennelsen fra Kristiansand tingrett tirsdag. Som begrunnelse viser retten til at det er fare for at han vil kunne påvirke vitner og begå nye, straffbare handlinger dersom han løslates. Retten konkluderer med at det er «tvingende nødvendig» at han holdes i varetekt.

(NTB)