FUNNET DREPT: En ukrainsk kvinne ble funnet død på Kongsberg onsdag kveld. Hennes spanske ektemann er siktet for drapet. 
Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no
FUNNET DREPT: En ukrainsk kvinne ble funnet død på Kongsberg onsdag kveld. Hennes spanske ektemann er siktet for drapet. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.noVis mer

Vil holde fengslingsmøte på sykehuset

Skadd ektemannen siktet for forsettlig drap på Kongsberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet fant den 28 år gamle mannen alvorlig skadd og den jevnaldrende kona hans død da de aksjonerte mot parets bolig onsdag kveld. Mannen behandles for kullosforgiftning ved Kongsberg sykehus og er fortsatt ikke i stand til å bli avhørt av politiet. Heller ikke forsvareren, advokat Fredrik Neumann, har fått snakke med sin klient.

Likevel har Kongsberg tingrett varslet forsvareren og politiet om at det berammede fengslingsmøtet mot den siktede kan bli avholdt på sykehuset lørdag.

- Min klient er jo på sykehuset og det ser ut til at retten vil bli satt der når spørsmålet om fengsling skal opp, sier Neumann til NTB fredag kveld.

Frykter rømming Politiet ønsker å varetektsfengsle ektemannen til den drepte kvinnen i fire uker med brev- og besøkskontroll og full isolasjon for de første ukene. Mannen er siktet for forsettlig drap på kvinnen han hadde vært gift med i litt over ett år.

Politiet er redd for at mannen kan rømme landet dersom han ikke fengsles. Det vil også bli argumentert for at bevis kan gå tapt dersom mannen ikke varetektsfengsles.

- Vi har fremmet en begjæring om fengsling i fire uker for Kongsberg tingrett. Nå er det opp til domstolen å avgjøre den videre prosessen, sier politiadvokat Anne Lisbeth Hjelle i Søndre Buskerud politidistrikt til NTB.

Offerets familie Den drapssiktede mannen er spansk og den drepte kvinnen var fra Ukraina. Kvinnens familie ankom Kongsberg torsdag for å hente den døde datteren hjem, skriver Laagendalsposten. Politiadvokat Hjelle opplyser til NTB at offeret ble gjenstand for en rettsmedisinsk undersøkelse torsdag og at den foreløpige obduksjonsrapporten ble klar torsdag kveld. Hun kan likevel ikke gi opplysninger om dødsårsaken for den unge kvinnen.

- Vi gjennomfører fortsatt vitneavhør og fortsetter med de tekniske undersøkelsene. Siktedes helsetilstand vil avgjøre når vi kan avhøre ham, sier Hjelle.

Det er funn på stedet og omstendigheter rundt hendelsen som gjør at politiet etterforsker saken som et drap. (NTB)