- Vil holde på tre uker til

Colin Powell fikk ingen løfter fra Ariel Sharon om tilbaketrekning da de møttes i dag. Og Israels forsvarsminister Benjamin Ben-Elieser sier at den israelske hæren vil fortsette operasjonene i de palestinske områdene i opptil tre uker til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs utenriksminister Colin Powell sa fredag at han forsøker å bli enig med statsminister Ariel Sharon om varigheten på Israels offensiv på Vestbredden.

Men verken Sharon eller Powell redegjorde for konkrete resultater av det over fire timer lange første møtet mellom de to. Powell svarte på et konkret spørsmål at man trenger mer tid for å komme fram til en tidsramme for avslutningen av offensiven.

- Jeg håper vi på dette punktet kan finne en måte å bli enige om varigheten på operasjonen på og komme tilbake på et spor som fører til en politisk løsning, sa Powell.

- Jeg har ikke et spesifikt svar når det gjelder tid, innrømmet han på konkret spørsmål.

Israels forsvarsminister Benjamin Ben-Elieser sier imidlertid i et intervju med den israelske avisen Maariv at den israelske hæren vil trekke seg ut av de palestinske områdene om mindre enn tre uker, melder det tyske nyhetsbyrået DPA.

- Jeg kan ikke gi øverstkommanderende ytterligere tre eller fire uker, sier Ben-Elieser.

Møter Arafat

Samtidig med møtet mellom Sharon og Powell, møtte Yasser Arafat Egypts utenriksminister Ahmad Maher i Ramallah.

Maher hadde åpenbart fått israelske myndigheters godkjenning til å møte Arafat, selv om statsminister Ariel Sharon har forsøkt å isolere Arafat fra alle utenlandske representanter.

Sharon skal ha gitt tillatelsen som svar på en personlig henvendelse fra Egypts president Hosni Mubarak, ifølge israelsk radio. Egypt skal ha lovet å presse Arafat til å gå med på «våpenhvile og slutt på terrorismen,» ifølge radioen.

  • Colin Powell skal senere ha møte med Arafat.

    (NTB)

LITE FRUKTBART: Colin Powell og Ariel Sharon snakket sammen i fire timer, men kom tilsynelatende ikke noe nærmere en israelsk tilbaketrekning.