Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil høre pakistanske Rahila-vitner på nytt

Pakistansk høyesterett sendte i dag Rahila-saken tilbake til den lokale domstolen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Etter det Dagbladet.no erfarerer, skal årsaken være spørsmål rundt politiets øyenvitner i saken.

Oslo-jenta Rahila Iqbal (19) døde i Pakistan 1. juni i fjor. Ifølge hennes familie omkom hun da bilen hun satt i kjørte ut i en elv. Men hennes norske enkemann mente hun kunne være utsatt for et æresdrap.

Etter tips fra politiet i Oslo, startet lokalt politi i Randheer drapsetterforskning mot Rahilas far Azhar Iqbal, bestefar og familiens sjåfør.

For lokalt pakistansk politi var vitneutsagn fra flere øyenvitner til bilulykken en viktig del av det bevismaterialet som ble lagt frem i den første rettsinstansen i domstolen i Saddar. Men da saken kom opp for lagmannsretten i Lahore, skal disse øyenvitnene ha lagt frem skriftlige erklæringer om at de ikke kjente til saken og at politiet har forfalsket deres navn i vitnemålene.

Det er etter det Dagbladet.no får opplyst disse vitnene høyesterett i Islamabad i dag har bedt den første rettsinstansen i Saddar avhøre på ny.

Godt nytt for Rahilas enkemann

- Jeg kjenner ikke til innholdet i Høyesteretts avgjørelse, utover at det er fattet en beslutning. Men dette er i alle fall godt nytt for min klient, etttersom det betyr at det nå vil tas ut en tiltale eller at en annen instans må ta stilling til om det skal tas ut en tiltale, sier enkemannens advokat Jan Kildahl til Dagbladet.no.

Enkemannen har i over ett år kjempet for å få saken behandlet i det pakistanske rettssystemet.

NYE RETTSRUNDER:
Azhar Iqbal (til venstre) og sjåføren av ulykkesbilen, kommer til retten i Islamabad i Pakistan tirsdag 28. mars i år. I dag avgjorde retten at saken mot dem skal sendes ned til første instans av det pakistanske rettsystemet igjen. Foto: SCANPIX/AP/Anjum Naveed
NYE RETTSRUNDER: Azhar Iqbal (til venstre) og sjåføren av ulykkesbilen, kommer til retten i Islamabad i Pakistan tirsdag 28. mars i år. I dag avgjorde retten at saken mot dem skal sendes ned til første instans av det pakistanske rettsystemet igjen. Foto: SCANPIX/AP/Anjum Naveed Vis mer

- Skuffet

Samtidig har Rahilas far forsøkt å renvaske seg for anklagene om æresdrap.

- Min klient er skuffet fordi han håpet at pakistansk Høyesterett skulle realitetsbehandle saken. Men vi tolker ikke avgjørelsen som bare negativt. Høyesterett vil vite om vitnene politiet mente de hadde, eksisterer, eller om det var riktig som ble sagt i Lahore, at deres vitnemål var forfalsket, sier advokat Abid Q. Raja til Dagbladet.no.

Han var i formiddag i kontakt med sin klient i Islamabad, der Azhar Iqbal var i møte med sin pakistanske advokat etter avgjørelsen. Etter det Dagbladet.no forstår skal hans klient være svært skuffet over at han nå trolig står foran nye runder i det pakistanske rettsystemet, og at det derfor vil drøye før han får en endelig avgjørelse i saken.

Kildahl sier til Dagbladet.no at norsk politi fremdeles sitter på materiale i saken, som ikke er oversendt Pakistan.

Vil høre pakistanske Rahila-vitner på nytt
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling