Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ikke advare mot Kenya-reiser

Danske myndigheter fraråder folk å fly til Kenya på grunn av terrortrusselen. Norske myndigheter har kommet til motsatt konklusjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klokka 23 torsdag kveld innstilte British Airways alle flygninger til Kenya. Etteretningskilder hadde mottatt informasjon som tyder på at al-Qaida planlegger et nært forestående terroranslag mot mål i Afrika. Kenya ansees som et sansynlig åsted.

I kveld utvider Storbritannia advarslene til å gjelde seks nye afrikanske land. Ifølge britisk UD foreligger det en klar terrortrussel mot britiske borgere i Djibouti, Eritrea, Etiopia, Somalia, Tanzania og Uganda.

- Det foreligger en konkret Al Qaida-trussel mot britiske interesser. Trusselen er konkret rettet mot British Airways flygninger til Nairobi, sier Kenyas sikkerhetsminister Chris Murungaru ifølge Reuters i dag.

Forsiktige dansker

Nå følger Danmark etter men å advare dansker mot å dra til landet dersom det ikke er strengt nødvendig. Det danske utenriksdepartementet advarer samtidig om at det i hele Øst-Afrika eksisterer en «mulig» terrortrussel mot vestlige mål.

Tidligere terrorangrep i henholdsvis 1998 og 2002 har skapt økt spenning i det kenyanske samfunnet, ikke minst i kystområdene, der halvparten av landets omkring 20 prosent muslimer lever, skriver det danske utenriksdepartementet på sin hjemmeside.

UD avventer

Norsk UD vil foreløpig ikke advare nordmenn mot å reise til Kenya. Oppfordringen fra Utenriksdepartementet er å vise sunn fornuft og stor aktsomhet, melder NRK. De reisebyråene som NRK har vært i kontakt med i Norge som tilbyr reiser til Kenya, vil fortsette med dette.

Gry Haaheim, informasjonssjef i Star Tour sier at de tilbakemeldingene de har fått fra sine folk i Kenya tyder på at situasjonen er rolig.

- Vi vurderer situasjonen som trygg for våre gjester, sier hun.

Myndighetene i Kenya mener britene overdriver med sine tiltak, men har skjerpet sikkerheten på alle landets flyplasser. Britiske myndigheter anbefaler britene å ikke reise til Kenya hvis det ikke er strengt nødvendig.

Også danske myndigheter advarer mot reiser til Kenya som ikke er nødvendige.

(NTB/Dagbladet.no)

<B>TOMT: </B>Skranken til Britsh Airways i Jommo Kenyatt internasjonale flyplass i Kenyas hovedstad Nairobi var aldeles tom for reisende i går etter at selskapet innstilte alle sine flygninger.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media