ANMELDES IKKE: Tidligere statssekretær og Ap-topp Roger Ingebrigtsen blir ikke politianmeldt for en påstått nachspiel-episode i 2009.
Foto: Torgrim Rath Olsen / Nordlys
ANMELDES IKKE: Tidligere statssekretær og Ap-topp Roger Ingebrigtsen blir ikke politianmeldt for en påstått nachspiel-episode i 2009. Foto: Torgrim Rath Olsen / NordlysVis mer

Vil ikke anmelde Roger Ingebrigtsen

Kvinnen som meldte ifra om en påstått nachspiel-episode med Ingebrigtsen i 2009, går ikke videre med saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

TROMSØ (Nordlys): I forrige uke ble det kjent at Troms Arbeiderparti i 2009 ble varslet av et kvinnelig partimedlem som hevdet seg utsatt for uønskede tilnærmelser fra Roger Ingebrigtsen.

Episoden skal ifølge kvinnen ha skjedd på et nachspiel etter en partikonferanse i Harstad, og ifølge henne skal det dreie seg om tilnærmelser av en seksuell karakter.

Etter nye samtaler med Bjørn Inge Mo, leder i Troms Ap, ble kvinnen i forrige uke oppfordret til å gå til politiet med saken.

- Belastningen for stor Nå sier hun til Nordlys at hun har bestemt seg for ikke å gjøre det.

- Etter at ting har fått kvernet i noen dager, har jeg konkludert med at jeg ikke anmelder. Jeg føler det på meg selv at å gå igjennom en eventuell rettssak vil være til mye mer skade enn gagn for min egen del. Da vil det ikke være verdt det, sier kvinnen til Nordlys.

Hun var i 20-årene da den påståtte episoden fant sted, og hun har siden forlatt politikken. Til Nordlys har hun tidligere forklart at hun i 2009 ikke ville gå videre med saken av hensyn til sin egen politiske karriere.

- Jeg føler også at jeg har fått tatt det oppgjøret jeg trenger ved å si ifra, og nå ønsker jeg bare å legge alt bak meg og fortsette med livet mitt, sier hun til avisa nå.

- Jeg vurder belastningen som så stor at jeg ikke tør å gjøre dette mot meg selv, sier kvinnen videre til Nordlys.

Kjent med saken Både fylkesleder Mo og Eskild Johansen, daværende styremedlem i Troms Ap, har bekreftet over Nordlys at de ble gjort kjent med saken i 2009.

Etter ønske fra kvinnen gikk heller ikke de videre med det, også fordi Roger Ingebrigtsen hadde beklaget episoden dagen etter det skal ha skjedd.

- Vi hadde en gjennomgang av saken med kvinnen, hvor jeg spurte om forholdet. Jeg spurte ettertrykkelig om dette var noe vi burde anmelde. Hun hadde fått en beklagelse, og mente at det ikke var grunn til å gå videre med det, har Mo uttalt til Nordlys.

Det har foreløpig ikke lyktes for Nordlys å få en kommentar til kvinnens beslutning fra John Christian Elden, Ingebrigtsens advokat.

Han har tidligere uttalt følgende i forbindelse med saken:

- Vi noterer at kvinnen ifølge media nå skal ha en annen versjon enn den hun kom med til fylkespartiet i 2009, men vi vet ikke hva den går ut på. Det er derfor umulig å kommentere dette nærmere.