Vil ikke at oslofolk skal ta loven i egne hender

Natteravn-general Lars Norbom advarer mot et borgervern i hovedstaden.

ADVARER:  Daglig leder i Natteravnene i Oslo, Lars Norbom, mener frivillige som vil bidra til å gjøre hovedstadsgatene tryggere i helgene bør bli nattravn. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet
ADVARER: Daglig leder i Natteravnene i Oslo, Lars Norbom, mener frivillige som vil bidra til å gjøre hovedstadsgatene tryggere i helgene bør bli nattravn. Foto: Håkon Eikesdal / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En ny gruppe frivillige som kaller seg Borgervern-alliansen, vil mobilisere mot voldtektsbølgen som skyller over hovedstaden.

Frivillige skal ikle seg gule vester og være synlige i bygatene på kveldstid i helgene.

Daglig leder av Natteravnene, Lars Norbom, synes heller de som vil gjøre en innsats, kan samle seg om Natteravnene:

- Jeg skal være forsiktig med å kritisere gode krefter som vil bidra, men jeg reagerer på navnet. Vi vil ikke ha et borgervern i Oslo der folk tar loven i egne hender, sier Norbom.

- Alle kjenner Natteravnene - Jeg tenker: Hvorfor finne opp kruttet på nytt? Natteravnene gjør denne jobben, vi har en avklart rolle og vi har godt samarbeid med kommunen og politiet. Alle vet hva Natteravnene er, det er dumt å vanne dette ut, sier han.

Norbom trekker fram aksjonsgruppen mot voldtekt som ble startet tidligere i år som eksempel. Nå er de innlemmet i Natteravnene, og patruljerer Grünerløkka i helgene.

Dobbelt så mange til helga Norbom sier at Natteravnene har fått en strøm av henvendelser som direkte konsekvens av de mange overfallsvoldtektene i Oslo. I tillegg har Norbom nettopp fått utvidede fullmakter av Oslo kommune.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer