VARETEKTSFENGSLET: Den 42 år gamle mannen ble varetektsfengslet i fire uker, siktet for å medvirket til drapsforsøket på René «Roma» Karoli og hans sønn mandag denne uka. Foto: Harald S. Klungtveit
VARETEKTSFENGSLET: Den 42 år gamle mannen ble varetektsfengslet i fire uker, siktet for å medvirket til drapsforsøket på René «Roma» Karoli og hans sønn mandag denne uka. Foto: Harald S. KlungtveitVis mer

Vil ikke at siktede på flukt skal få vite noe

Derfor er politiet svært tilbakeholdne om drapsforsøket i det norske rom-miljøet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):- Vi jakter aktivt etter flere navngitte personer i det samme miljøet. Vi ønsker ikke at disse siktede personene skal få vite noe gjennom mediene, sier fungerende sjef Grete Lien Metlid ved Seksjon for volds- og seksualforbrytelser i Oslo-politiet til Dagbladet.

I dag ble en 42 år gammel mann fra det norske rom-miljøet varetektsfengslet i fire uker. Rettsmøtet gikk med pressen på gangen, politiet har klausulert dokumentene i saken og ønsker å si minst mulig.

Politiet er svært tilbakeholdne med informasjon om hva de mener er mannens rolle i saken. Han er sikter for medvirkning til drapsforsøk. De ønsker heller ikke å si hvor mange personer de har siktet i saken og som nå er på flukt.

Nekter straffskyld De to første ukene skal siktede sitte fullstendig isolert fra omverdenen. Han får ikke tilgang til medier og han får ikke kommunisere ut av fengselet eller med andre medinnsatte.

Det var «sigøynerkongen» René «Roma» Karoli og hans sønn som ble angrepet av flere menn med knivvåpen på Torshov bingo i Oslo på mandag. De to ligger fremdeles alvorlig skadd på Ullevål universitetssykehus, men er utenfor livsfare.

- Han nekter straffskyld og har allerede anket kjennelsen, sier advokat Halvard Helle i firmaet Matrix Advokater, som møtte som siktede forsvarer i Oslo tingrett i dag.

Han ønsker heller ikke å kommentere detaljer i saken.

- Dette er en veldig trist sak og vi forutsetter at politiet ivaretar sikkerheten til alle i familiene som er berørt i denne saken, sier Helle til Dagbladet.

Skutt mot leilighet Den siktede 42-åringen har vært i konflikt med nøkkelpersoner i Karoli-familien i mange år, noe som skal ha tilspisset seg den siste tida.

ALVORLIG SKADD:  René «Roma» Karoli. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET
ALVORLIG SKADD: René «Roma» Karoli. FOTO: TORBJØRN BERG / DAGBLADET Vis mer

Blant annet er han dømt for å ha knivstukket Alex «Dolla» Karolis 15 år gamle barnebarn under ei romfolkmesse i Sinsen kirke i 2010. I juni samme år beskrev Oslo tingrett situasjonen mellom de to klanene slik:

«En dyp konflikt mellom to rom-familier som har tilspisset seg - med anklager om gravskjending, voldtekt og bortføring av døtre og med episoder av vold, trusler om vold, oppbevaring og bruk av slagvåpen, stikkvåpen og skytevåpen, og overtredelse av besøksforbud».

For bare to uker siden var 42-åringen selv målet da en ukjent gjerningsmann angrep med skytevåpen, etter det Dagbladet erfarer.

Om kvelden 18. mars ble det skutt rundt fire skudd i rask rekkefølge mot 42-åringens leilighet på Grønland i Oslo, der også flere av hans barn skal ha oppholdt seg. Ett av skuddene gikk gjennom et vindu og inn i selve boligen i første etasje, der bare flaks gjorde at ingen ble skadd.

Politiet knytter foreløpig ikke denne skytingen til sammenstøtene mellom romfamilier på mandag.