Vil ikke be 17-åring anmelde Søviknes

Politiet i Porsgrunn vil ikke anbefale 17-åringen, som hevder hun er voldtatt av Terje Søviknes, å anmelde saken. I dag sitter hun i politiavhør på ukjent sted.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Avhørene av 17-åringen startet i formiddag, og de var ikke ferdige da Dagbladet.no snakket med politiet ved 14.30-tida i ettermiddag.

- Vi vet ikke hvor lenge vi kommer til å avhøre henne i dag, eller om det er behov for å fortsette avhørene i morgen, sier politiadjutant Inger Mysen Conradsen til Dagbladet.no.

Ikke nødvendig

Jenta, som hevder hun ble voldtatt av den tidligere nestlederen i Fremskrittspartiet, har ikke anmeldt saken til politiet. Årsaken skal være at hun ikke ønsker oppmerksomhet rundt sin person. Likevel hevder hennes advokat at hans klient, som var 16 år da den angivelige voldtekten fant sted, har slitt med psykiske problemer etter det påståtte overgrepet.

- Vi kommer ikke til å anbefale henne å anmelde saken. Vi har allerede innledet etterforskning på eget initiativ, derfor spiller det ingen rolle om hun anmelder det.

- Men vil ikke det styrke hennes troverdighet om hun anmelder saken?

- Det har jeg ingen kommentar til, sier Mysen Conradsen.

Hun mener det får være opp til jenta selv, i samråd med sin advokat, å bestemme seg for om saken skal anmeldes. Etter det Conradsen kjenner til, er det ikke levert inn noen anmeldelse i saken i løpet av dagen.

Skjuler seg

Avhøret av kvinnen gjøres på et hemmelig sted av hensyn til fornærmede. Politiet vil kun bekrefte at avhøret ikke gjennomføres på politihuset i Porsgrunn, der etterforskningen ledes fra.

Politiet vil ikke ut med opplysninger om hva som er kommet fram i avhøret, bortsett fra at de vil be om en detaljert redegjørelse fra jenta om hva hun gjorde dagen hun hevder hun ble voldtatt, om andres bevegelser og hvordan hun opplevde situasjonen med Søviknes.

Terje Søviknes har status som mistenkt i saken.