Erna Solberg:

Vil ikke beklage teater-kritikk

Statsminister Erna Solberg vil ikke beklage kritikken mot teaterstykket «Ways of Seeing».

INGEN KOMMENTAR: Statsminister Erna Solberg vil ikke kommentere dommen mot Laila Bertheussen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
INGEN KOMMENTAR: Statsminister Erna Solberg vil ikke kommentere dommen mot Laila Bertheussen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Statsminister Erna Solbergs statssekretær Rune Alstadsæter sier til Dagbladet at Solberg ikke vil kommentere dommen mot Laila Bertheussen.

- Dette er en sak av stor offentlig interesse, men det er ikke naturlig at statsministeren kommenterer en dom som ikke er rettskraftig, sier Rune Alstadsæter.

Bertheussen ble dømt til ett år og åtte måneders fengsel fredag. Hun anket dommen på stedet, derfor er ikke dommen rettskraftig.

- Det er sjokkerende, det her. Jeg anker på stedet, sa Bertheussen under domsavsigelsen.

- Krever ingen beklagelse

Solberg kommer heller ikke til å beklage kritikken mot teaterstykket «Ways of seeing». Flere politikere, blant annet fra Arbeiderpartiet, har krevd at statsministeren beklager.

Bakgrunnen var at Solberg på en pressekonferanse i 2019 at teaterstykket gjorde det vanskeligere å være politiker.

- I 2019 sa statsministeren at det ikke var riktig for henne å spekulere i hvem som stod bak hendelsene rundt huset til Tor Mikkel Wara. Hun viste også til at politikere må tåle å stå i fokus og få kjeft, men at det oppleves som verre når familiene våre og stedet vi bor trekkes inn. Det kan bidra til at det blir tøffere å være politikere. Disse formuleringene krever ingen beklagelse, sier Alstadsæter.

Dømt

Siden Bertheussen anket dommen, er ikke dommen rettskraftig. Ankeutvalget i lagmannsretten skal nå vurdere om saken skal behandles på nytt i en høyere domstol.

- Det vi legger merke til, er at vi har fått medhold i at det ikke finnes noe avgjørende fellende bevis i denne saken, og at de bygger på en såkalt samlet bevisvurdering, sa Bertheussens forsvarer John Christian Elden til Dagbladets reporter i retten.

Bertheussen er skuffet, ifølge Elden.

- Hun synes det er skuffende at retten har dømt henne uten at det er bevis som er rettet mot henne. Men vi hører nå dommen under opplesning, og så får vi se hva som blir totalkonklusjonen og rettens begrunnelse når vi er ferdig, sa Elden.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer