VRAK:
Forskipet av det kypriotiske lasteskipet 'Server» som havarerte utenfor Fedje  ble slept til land på Ågotnes utenfor Bergen. Flyfoto.
Foto: Bjørn Erik Larsen / SCANPIX
VRAK: Forskipet av det kypriotiske lasteskipet 'Server» som havarerte utenfor Fedje ble slept til land på Ågotnes utenfor Bergen. Flyfoto. Foto: Bjørn Erik Larsen / SCANPIXVis mer

Vil ikke betale for å fjerne skipsvrak

Server-vraket ved Fedje i Nordhordland ligger fortsatt i sjøen i et naturreservat ved øya.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To år etter at det kypriotiske lasteskipet Server forliste ved Fedje i Nordhordland ligger vraket av akterskipet fortsatt i sjøen i et naturreservat ved øya.

Ingen vil ta på seg kostnadene for å fjerne vraket, skriver Bergens Tidende.

Faginstansene Kystverket og Fylkesmannen i Hordaland har slått fast at vraket må fjernes. Men forsikringsselskapet Gard avviser kravet med å vise til at de totale kostnadene da vil overstige det selskapet er pliktig til å betale ut etter forliset.

Oljeoppryddingen og andre kostnader som følge av forliset har trolig kostet over 200 millioner kroner. Dessuten har forsikringsselskapet tatt hånd om forskipet av Server. De totale kostnadene kommer dermed opp mot 240 millioner kroner, som er den maksimale summen Gard kan pålegges å dekke.

Heving av akterskipet er beregnet å koste mellom 60 og 80 millioner kroner.

(NTB)