Vil ikke bevæpne politiet

Hadia Tajik sier nei til å bevæpne politiet, og frykter at ordensmakten kan miste sin norske verdi-dimensjon og bli et rent aksjonspoliti.

KRIMINALITET :  - Alle er enige i at vi skal ha et politi som kan håndtere terror og krisesituasjoner. Samtidig vi må ikke havne i en situasjon hvor det forebyggende og kampen mot hverdagskriminaliteten blir oversett, sier Hadia Tajik, leder av Stortingets justiskomité.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KRIMINALITET : - Alle er enige i at vi skal ha et politi som kan håndtere terror og krisesituasjoner. Samtidig vi må ikke havne i en situasjon hvor det forebyggende og kampen mot hverdagskriminaliteten blir oversett, sier Hadia Tajik, leder av Stortingets justiskomité. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hadia Tajik vil ikke bli oppfattet som «soft». Men er tydelig på at det er viktigere enn noen gang i kriminalpolitikken å ha minst to klare tanker i hodet på en gang.

Hun leder Stortingets justiskomité, og er på vei inn i toppledelsen i Arbeiderpartiet. Tajik fikk selv velge hvilken Stortingskomité hun skulle sitte i, og hun var ikke i tvil.

- Kriminalpolitikk er viktig, og det handler om grunnverdiene i samfunnet vårt, sier Hadia Tajik som selv er jurist.

- Politiet en kulturbærer Hadia Tajik er mer enn skeptisk til ropene om å bevæpne politiet, og svært kritisk til kreftene som trekker i retning av å omskape norsk politi til et aksjonspoliti som på veien kan miste den lokale tilknytning og verdidimensjonen norsk politi har vært kjent for.

- Norsk politi er en viktig verdibærer av norsk kultur. Dersom vi generelt bevæpner politiet og bare satser på et sentralt aksjonspoliti er vi på ville veier. Da risikerer vi å endre Norge som samfunn. Vi må ta vare på og utvikle det beste med norsk politi, sier Hadia Tajik til Dagbladet.

Hun peker på den lokale forankringen og at norsk politi har vært en viktig verdibærer av norsk kultur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer