Corona

Vil ikke blande seg inn

Debatten raser etter at Molde-ordfører Torgeir Dahl gikk knallhardt ut mot Raymond Johansens (Ap) coronahåndtering i hovedstaden. Bent Høie (H) vil ikke blande seg inn i krangelen.

VIL IKKE BLANDE SEG: Statsmininster Erna Solberg (H) sier regjeringen er opptatt av å bistå kommuner som trenger hjelp - enten det er Oslo eller Molde. Helse- og omsorgsminister (H) sier via sin statssekretær at han ikke ønsker å blande seg i konflikten mellom Oslo og Molde. Foto: Lise Åserud / NTB
VIL IKKE BLANDE SEG: Statsmininster Erna Solberg (H) sier regjeringen er opptatt av å bistå kommuner som trenger hjelp - enten det er Oslo eller Molde. Helse- og omsorgsminister (H) sier via sin statssekretær at han ikke ønsker å blande seg i konflikten mellom Oslo og Molde. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 71.83% Første dose: 79.13%

Molde-ordfører Torgeir Dahl (H) kritikk mot Oslo-byrådsleder Raymond Johansens (Ap) håndtering av smittesituasjonen i hovedstaden har skapt storm søndag.

Dagbladet har kontaktet Helse- og omsorgsdepartementet og Statsministerens kontor for kommentarer om den skarpe debatten.

Statsminister Erna Solberg sier følgende i en skriftlig uttalelse til Dagbladet:

- Regjeringen er opptatt av å slå ned smitten, rulle ut vaksine og bistå kommuner som trenger hjelp – enten det er Oslo eller Molde, sier Solberg.

- Godt samarbeid

Statsministeren sier Norge står i en «krevende situasjon med økende smitte flere steder».

- Vi har et godt samarbeid med kommunene om håndteringen av pandemien. Folk og bedrifter i Oslo har levd under strenge tiltak i lengre tid. Jeg håper at de nye tiltakene kan få smitten ned, slik at vi kan ta hverdagen tilbake, sier Solberg.

Statssekretær Saliba Andreas Korkunc (H) i Helse- og omsorgsdepartementet svarer på vegne av helseminister Bent Høie (H) at de ikke ønsker å blande seg inn i diskusjonen.

- Oslos befolkning har levd under strenge tiltak i lang tid. Nå stiger dessverre smitten igjen, og Helsedirektoratet, FHI og Oslo kommune har nå god dialog om nye tiltak, sier Kurkunc til Dagbladet

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer