Vil ikke bli barneombud likevel

I dag kommer søkerlista - uten Ida Hjort Kraby.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ida Hjort Kraby, som valgte å trekke seg som barneombud, vil ikke søke jobben på nytt

- Etter at stillingen ble lyst ut påny, har jeg tenkt nøye gjennom om jeg skulle søke igjen. Mitt engasjement for saksfeltet er uendret. Situasjonen i dag er likevel en annen enn da jeg ble utnevnt som barneombud i februar. Derfor har jeg ikke søkt stillingen som barneombud nå, sier den 47 år gamle advokaten til Aftenposten.

Hun ønsker ikke å utdype hva hun mener med at situasjonen er blitt en annen enn den var tidligere i år.

8. februar i år ble Ida Hjort Kraby utnevnt til barneombud for perioden 2008-2012 av daværende barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen.

Ramin-Osmundsen måtte senere forlate sin stilling fordi hun ikke hadde snakket sant om  sin rolle rundt utnevnelsen. Hjort Kraby valgte da å trekke seg fra stillingen.

Stillingen ble utlyst på ny, og 10. april gikk søknadsfristen ut. Søkerlista blir kjent seinere i dag.

I går takket Reidar Hjermann av som barneombud etter sin åremålsperiode, og nestleder Knut Haanes overtok som fungerende barneombud.

Hjermann har fortalt at han også står på den nye søkerlisten.

 8. FEBRUAR 2008:  Barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen har nettopp fortalt at Ida Hjort Kraby er utnevnt til barneombud. Ramin-Osmundsen er ikke statsråd lenger og Hjort Kraby tiltrådte aldri som barneombud. Hun har ikke søkt i den nye utlysningsrunden. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix.
8. FEBRUAR 2008: Barne- og likestillingsminister Manuela Ramin-Osmundsen har nettopp fortalt at Ida Hjort Kraby er utnevnt til barneombud. Ramin-Osmundsen er ikke statsråd lenger og Hjort Kraby tiltrådte aldri som barneombud. Hun har ikke søkt i den nye utlysningsrunden. Foto: Cornelius Poppe, Scanpix. Vis mer

(NTB)