- Vil ikke bli dømt for drap på fostrene

At den drepte var gravid med tvillinger vil derimot være straffeskjerpende, sier jusprofessor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I går ble en 35 år gammel kvinne og hennes 7 år gamle niese funnet drept i Overhalla i Nord-Trøndelag. Kvinnens fraseparerte ektemann er pågrepet for drapene.

Den drepte kvinnen var gravid med tvillinger, men drapet på tvillingene vil ikke regnes som selvstendige drap, tror jusprofessor ved Universitetet i Bergen, Karl Harald Søvig.

- Han vil ikke kunne dømmes for drap på fostrene. Drapsparagrafen gjelder personer som er født, eller kanskje noen svært spesielle tilfeller hvor det var på et så sent i graviditeten at kvinnen så og si var fødende, sier han til Dagbladet.no.

I Straffelovens paragraf 245 er fostre beskyttet mot ulovlig abort etter 12. uke, og ufødte barn har derfor juridisk beskyttelse:

\'Den som avbryter svangerskap eller medvirker hertil uten at de lovlige indikasjoner for et slikt inngrep er til stede... straffes for fosterfordrivelse med fengsel inntil 3 år.\'

Men loven sier ikke noe om hva som skjer når svangerskapet avbrytes fordi mor dør.

Karl Harald Søvig tror ikke gjerningsmannen kan dømmes etter denne paragrafen i tillegg til drapet på moren og den sju år gamle jenta.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer