Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ikke bli film

LONDON (Dagbladet): Nå kommer filmen om Mor Theresa (86). Geraldine Chaplin spiller den gamle nonne fra Albania. Men Mor Teresa mener filmen slett ikke gir et riktig bilde av den oppgaven hun har.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mor Teresa har vunnet respekt i hele verden for sitt arbeid blant fattige i Calcuttas slum. Hun har Vatikanet og paven bak seg. Likevel står hun maktesløs og nesten ensom i kampen hun nå fører for å stanse filmen om seg selv.

Disney

Nonnene og vennene rundt Mor Teresa mener at filmen - som blant annet er produsert i samarbeid med Disney-konsernet - er blitt for pyntelig, og at den er blitt et sentimentalt angrep på Mor Teresa selv.

Filmen skal sendes på amerikansk tv seinere i høst, og er ventet til Europa neste år. Charlie Chaplins datter Geraldine Chaplin spiller hovedrollen som Mor Teresa.

Filmen koster 120 millioner kroner å produsere, og det er amerikaneren Kevin Connor som står bak. Connor har brukt 20 år av sitt liv til å lage dokumentarer over mennesker han ikke kjenner.

Ingen kommentar

Geraldine Chaplins agent har nektet å kommentere kritikken som er kommet mot filmen fra miljøet rundt Mor Teresa.

De som står bak filmen regner med at den vil bli solgt verden rundt, og at inntektene fra salget vil være rundt 500 millioner kroner.

Mor Teresa så filmmanuset for fire år siden, og tok umiddelbart avstand fra glorifiseringen av seg selv. Hun framstilles som den til enhver tid smilende nonnen, som alene tar hånd om voldelige ungdommer og problemfylte familier.

Filmskaperne har ikke forsøkt å kjøpe seg fri fra krangelen med Mor Teresa og hennes hjelpere.

- Vi har ikke fått tilbud om å få en del av fortjeneste fra filmen, sier pressetalskvinne søster Priscilla fra hovedkvarteret i New York.