Vil ikke bli «Frp light»

Senterpartiets Kjersti Toppe kaster en brannfakkel inn i partiets klimadebatt: Sp kan ikke gå til valg på et løfte om å bruke store summer på billigere bensin.

UENIGE: Senterpartiets parlamentariske nestleder Kjersti Toppe vil ikke ha noe valgløfte fra partiet om kutt i bilavgiftene og billigere bensin. Partileder Trygve Slagsvold Vedum har en rekke ganger langet ut mot regjeringens avgiftsøkninger for vanlige folk. Foto: Terje Pedersen / NTB
UENIGE: Senterpartiets parlamentariske nestleder Kjersti Toppe vil ikke ha noe valgløfte fra partiet om kutt i bilavgiftene og billigere bensin. Partileder Trygve Slagsvold Vedum har en rekke ganger langet ut mot regjeringens avgiftsøkninger for vanlige folk. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

– Det er ikke akseptabelt at Senterpartiet går til valg på en bastant formulering om å skulle redusere bensinprisene. Da blir vi et «Frp light», sier Toppe til NTB.

Hun mener partiets troverdighet i klimapolitikken settes på spill dersom det blir et sentralt valgløfte å bruke en milliardsum på å reversere økningene i bilavgiftene, slik Sps programkomité åpner for.

– Å love at vi skal reversere økningene, har en for stor kostnad og gir et veldig feil signal, mener Sps parlamentariske nestleder.

Sp foreslo i sitt alternative budsjett for 2020 å bruke knappe 900 millioner kroner på å kutte diesel- og bensinavgiften.

– Rammer folk flest

Nå seiler diskusjonen opp i Sp om hvilken bilavgiftspolitikk – og dermed klimaprofil – partiet skal gå til valg på i 2021.

Klimapolitikken er samtidig blant de områdene hvor avstanden er størst mellom de fem partiene på rødgrønn side.

Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum har gjentatte ganger kritisert regjeringen for å øke avgiftene for folk flest.

– De som får avgiftslettelser med denne regjeringen, har millioninntekt og kjører Tesla. De som rammes, har ikke råd til ny bil og kjører en gammel Toyota, har han sagt til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.