Vil ikke bli kalt kjendis

Kronprins Haakon snakket i går til verdens mektigste i Davos. Han fortalte forsamlingen at han ikke ønsket å være en kjendis, men en rollemodell.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet snakket i går med flere kilder som er til stede i den sveitsiske alpebyen. Ingen ønsket å bli sitert, på grunn av referatforbudet som er på World Economic Forum denne helga.

Alle var enige om en ting:

Kronprinsen gjorde en strålende figur da han ledet paneldebatten med seks andre deltakere, blant andre Michael Douglas og Peter Gabriel.

Rollemodellene snakket om hvordan de jobber for å sette den fattige verdens problemer på dagsordenen. I salen satt verdens mektigste ledere.

Kronprinsen ledet debatten på perfekt engelsk og med autoritet.

Døråpner

Kronprinsen sa at han ser på det som negativt å bli kalt kjendis. Han liker rett og slett ikke ordet. For kronprinsen er det viktig å være god rollemodell.

Michael Douglas fortalte forsamlingen hvordan det er mulig å åpne dører som ingen andre klarer, på grunn av status og nettverk.

I den forbindelse fortalte han en historie om faren Kirk Douglas. Faren hadde i løpet av én dag klart å få en avtale med tidligere president Tito i Jugoslavia, mens den amerikanske ambassadøren hadde forsøkt det samme i flere måneder. Kjendisstatusen kunne derfor være en døråpner hvor det ikke var mulig for andre å komme inn.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer