Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ikke bli politi

Politihøgskolens rekrutteringsstrategi ovenfor innvandrere ser ut til å ha slått helt feil. Siden 1994 har antallet søkere med minioritetsspråklig bakgrunn blitt halvert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Rektor Kari Larsen Kvakkestad ved Politihøgskolen beklager at ikke flere personer med innvandrerbakgrunn søker politiutdanning, men viser til at også den øvrige søkermassen har gått ned.

- Vi har opplevet en generell svikt i søkermassen. Det er vel naturlig at også den flerkulturelle andelen følger den generelle trenden, sier Larsen Kvakkestad til Dagsavisen.

Mens det i 1994 var 56 søkere med innvandrerbakgrunn til Politihøgskolen er det i år bare 32. Av disse har 10 fått studieplass.

Rekruteringsstrategien til Høgskolen har i hovedsak gått ut på å målrette markedsføringen sin ovenfor studenter på videregående skoler gjennom skolebesøk og utdanningsseminaerer.

- På flere av disse aktivitetene bruker vi studenter med fremmedspråklig bakgrunn, sier Kvakkestad.

Leder ved Senter mot etnisk diskriminering Mauela Rimina mener Politihøgskolen bør vurdere sine informasjonstiltak.

- Når interessen er så lav blant innvandrergruppene, kan det virke som om informasjonen er utydelig og ikke når fram til riktige personer, sier Rimina.