Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vil ikke bli savnet

Øyvind Korsberg (Frp) er lite sentimental i sitt farvel til næringsminister Odd Eriksen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no):  - Dette var en av de svakeste statsrådene i regjeringen og han vil bli best husket for å ikke hå ha klart å levere en eneste sak til Stortinget, sier Fremskrittpartiets næringspolitiske talsmann Øyvind Korsberg til Dagbladet.no.

Han ønsker den nye næringsministeren velkommen og håper han vil levere bedre enn sin forgjenger.

- Hadde ikke regjeringens støtte
Krf-leder Dagfinn Høybråten reagerer slik:

- Eriksen var en likandes kar, men han hadde ikke regjeringens støttet til å fylle verktøykassen. Dermed ble han sitttende igjen med et smykkeskrin, sier sier KrF-leder Dagfinn Høybråten til Dagbladet.no.

- Det som regjeringen først og fremst trenger er en ny næringspolitikk ikke en ny næringsminister,. Han håper at den nye næringsminister får mer støtte for en aktiv næringspolitikk enn det Odd Eriksen fikk.

- Regjeringen hadde mange fine målsetninger i Soria Moria-erklæringen, men det har ført til lite endringer i næringspolitikken, sier Høybråten.

Gikk i dag

Det var i formiddag det ble kjent at næringsminister Odd Eriksen går av og erstattes av Dag Terje Andersen. Eriksen sier han går av av familiære grunner.

 LETT FARVEL: Frps næringspolitiske talsmann, Øyvind Korsberg, mener den tidligere næringsministeren var det svakeste leddet i regjeringen. Foto: SCANPIX
LETT FARVEL: Frps næringspolitiske talsmann, Øyvind Korsberg, mener den tidligere næringsministeren var det svakeste leddet i regjeringen. Foto: SCANPIX Vis mer
image: - Vil ikke bli savnet
- HAN HADDE IKKE STØTTE: Krfs leder Dagfinn Høybråten håper den nye næringsministeren får mer støtte fra regjeringen.
GIKK I DAG: Odd Eriksen annonserte sin avgang som næringsminister på en pressekonferanse 12.15 i dag.