Vil ikke bli Unio-leder

Arne Johannessen vil ikke overta som leder av Unio.

VIL IKKE:  Arne Johannessen har nå gitt beskjed om at han ikke er kandidat til å overta som leder av UNIO. - Etter 25 år med pendling vil jeg prioritere familie og fritid, sier Johannessen. Foto: Grethe Nygaard
VIL IKKE: Arne Johannessen har nå gitt beskjed om at han ikke er kandidat til å overta som leder av UNIO. - Etter 25 år med pendling vil jeg prioritere familie og fritid, sier Johannessen. Foto: Grethe NygaardVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var ventet at Anders Folkestad ville trekke seg tilbake, og gå av som leder av Unio (Hovedorganisasjonen for universitets- og høyskoleutdannede). Klar favoritt til å overta var politiveteranen Arne Johannessen.

Men nå har Arne Johannessen - som tidligere i år overraskende gikk av som leder i Politiets Fellesorganisasjon - gitt beskjed om at han likevel ikke vil være kandidat til å overta som leder ved valget på landsmøtet i høst.

- Jeg har gitt beskjed både til Anders Folkestad og Politiets Fellesforbund om at jeg ikke er kandidat, sier Arne Johannessen til Dagbladet.

Vurdert lenge Johannessen (55) var bare 32 år da han overtok som leder av Lensmannsetatens Landslag, og var fra september 2000 og fram til i vår leder av Politiets Fellesforbund.

- Jeg har akkurat syklet fra Nordkapp til Lindesnes, og hadde da god anledning til å tenke meg grundig om. De positive og negative sidene ved å være kandidat til å overta som leder av Unio har blitt vurdert nøye.

-Til slutt ble konklusjon at jeg nå ønsker å prioritere familieliv og fritid. 25 år med pendling fra Hafslo til Oslo får holde i denne omgang, sier Arne Johannessen.

Var fristet Johannessen har permisjon fra stillingen som lensmann i Sogndal fram til 1. desember 2014.

- Jeg kan ikke legge skjul på at Unio virkelig fristet, men etter en totalvurdering bestemte jeg meg for at jeg ikke er kandidat, sier Johannessen.

Unio har 300.000 medlemmer og er den nest største arbeidstakerorganisasjonen i Norge etter LO.

- Betyr din avgjørelse at det nå er slutt med pendling for godt?

- En skal være forsiktig med å lukke dører. Men nå er det ikke aktuelt. Slik jeg ser det nå, er det mest sannsynlig at jeg begynner som lensmann i Sogndal i desember neste år, sier Johannessen.

Press på Folkestad
Etter hva Dagbladet erfarer vil det nå bli lagt et betydelig press på Anders Folkestad (64), for å få ham til likevel å ta en ny periode som leder av Unio.

Folkestad har vært leder av Unio siden organisasjonen ble opprettet i 2001. Etter at Arne Johannessen har gitt beskjed om at han ikke er kandidat, er det ingen opplagte kandidater til den viktige og innflytelsesrike stillingen som leder av Unio.

FORTSETTER LIKEVEL? Det blir nå lagt press på Unio-leder Anders Folkestad, for å få ham til å fortsette som leder. Foto: Silje Eide
FORTSETTER LIKEVEL? Det blir nå lagt press på Unio-leder Anders Folkestad, for å få ham til å fortsette som leder. Foto: Silje Eide Vis mer