Vil ikke bo med serbere

Flyktningstrømmen til Norge får en uventet vending: Bosniske flyktninger nekter å bo sammen med de rundt 500 serberne som er kommet til Norge de siste ukene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

50 av de vel 150 bosnierne på Lillehammer har skrevet under på et opprop, hvor de gir uttrykk for at det kan bli både risikabelt og vanskelig dersom de må bo sammen med serbere.

De siste ukene er vel 500 kroatiske serbere kommet til Norge. De fleste av dem er spredt rundt omkring i hele landet. UDI har åpnet nye akuttmottak for å ta imot alle. Noen serbere er også plassert på Lillehammer.

Drepte barn

- Det kommer til å bli svært vanskelig for oss å leve sammen med folk som drepte våre barn, voldtok våre kvinner og jenter, brente våre landsbyer og kastet granater på byene våre, mener bosnierne, som ikke vil stå fram med navn og bilde.

De etniske motsetningene i det tidligere Jugoslavia er dermed i ferd med å spre seg også til Norge.

Dagbladet var i går i kontakt med flere bosniere rundt i landet. Mange støtter bosnierne på Lillehammer. Likevel er det ingen som ønsker en etnisk krig på norsk jord.

I dag bor det vel 15000 bosniere i Norge. Leder av serbisk-norsk forening i Norge, Nikola Kalinic, sier at de ikke har noen problemer med å bo sammen med bosniere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer