Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ikke bosette seg i Lillesand

Investor Ola Mæle akter å bryte boplikten på sommerhuset sitt på Ågerøya i Lillesand.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En av årsakene er at han mener øya der eiendommen hans ligger må få bruforbindelse.

Klesgründer og eiendomsinvestor Ola Mæle forteller til Fædrelandsvennen/NA24 at så lenge ikke kommunen leverer infrastruktur og offentlige tjenester til Ågerøya, der eiendommen hans ligger, vil han heller ikke opprettholde boplikten.

I Lillesand kommune praktiseres boplikt, noe som også omfatter Ola Mæles planlagte feriebolig på Ågerøya.

Angir naboer

Ordfører i Lillesand Arne Thomassen er helt klar på at mangemillionær og høyremann Ola Mæle på lik linje med alle andre må opprettholde boplikten på øya.

Med seg har han tydeligvis de andre innbyggerne på øya, som ifølge Fædrelandsvennen nå angir de som ikke opprettholder boplikten.

Boplikt vil si at eierne av de berørte eiendommene plikter å bo der fast og ha folkeregistrert adresse der, og ikke kan bruke eiendommen kun som feriested noen uker i året.

Vil ha bru

VIL HA BRU TIL HYTTA: Millioninvestor Ola Mæle innrømmer at han har ingen planer om å opprettholde boplikten på eiendommen sin på Ågerøya i Lillesand kommune. Han mener kommunen gjør for lite for øya. Foto: Tom E. Østhuus
VIL HA BRU TIL HYTTA: Millioninvestor Ola Mæle innrømmer at han har ingen planer om å opprettholde boplikten på eiendommen sin på Ågerøya i Lillesand kommune. Han mener kommunen gjør for lite for øya. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

Ola Mæle derimot ser ingen grunn til å oppfylle kommunens boplikt.

- Boplikten på Ågerøya oppleves dessuten som både urettferdig og uheldig av mange fordi det er den eneste øya som har denne særordningen. På Justøya har de bruforbindelse, og da stiller det hele seg selvfølgelig annerledes. Kommunen har mange oppgaver å løse før den kan kreve at boplikten oppfylles på Ågerøya, sier Mæle.

Dette avviser ordføreren, som understreker at øya har både vann, kloakk og båtskyss for skolebarna.

Det omtalte småbruket er Mæles andre eiendom på Ågerøya i Lillesand. I 2004 solgte han sin forrige "hytte" på øya til Karl Johan Sunde for 34 millioner kroner. Det var da Norges dyreste hytte.

Årelang krangel

Lillesand kommune skal nå ha et møte om boplikten og den betente saken.

Ola Mæle er ikke den første som havner i strid med Lillesand kommune om den omdiskuterte boplikten.

Sørlandets kystlinje er svært populær blant landets rikfolk, og på langt nær alle ønsker å bosette seg der permanent.

Tidligere har Henrik P. Thommessen, faren til venstrepolitiker Olaf Thommessen og gründer Christian Thommessen, kjempet mot kommunen om boplikten på sin eiendom  "Solvang" på Ågerøya.

Den saken endte til slutt i landbruksdepartementet. 

I dag har Olaf Thommessen og kona Vendela overtatt Og siste ord i boplikt-saken er neppe sagt.

Les mer om boplikt på Dagbladet.no.

HYTTENABOER:</B> Olaf Thommessen og kona Vendela Kirsebom eier i dag fritidseiendommen Solvang på Ågerøya. Henrik Thommessen kranglet også om boplikten med kommunen.
GAMLEHYTTA:</B> Dette er Ola Mæles forrige hytte på Ågerøya i Blindleia. Prakteindommen ble solgt for 34 millioner kroner i 2004, og var da Norges dyreste hytte.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!