Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Vil ikke delta i omvalg mot Mugabe

- Vi har vunnet, sier Tsvangirais parti.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Zimbabwes opposisjonsleder Morgan Tsvangirai vil ikke delta i en ny valgomgang mot sittende president Robert Mugabe, opplyser partiet MDC.

Nesten to uker etter presidentvalget i Zimbabwe er resultatene ennå ikke offentliggjort, selv om opposisjonspartiet MDC mener at deres kandidat Morgan Tsvangirai har vunnet.

- Vi vil ikke delta i en ny valgomgang fordi vi har vunnet valget med en så stor margin at det ikke er nødvendig med en ny valgomgang, sa MDCs generalsekretær Tendai Biti på en pressekonferanse i Johannesburg torsdag.

Opposisjonen mener at forsinkelsen i offentliggjøringen av valgresultatet skyldes at Robert Mugabe er i ferd med å organisere fusk som skal sørge for at det blir en ny valgomgang og at regimets militser vil true velgerne til å stemme på Mugabe. (NTB-AFP).

 - VI HAR ALLERDE VUNNET:  MDC vil ikke stille til ny valgomgang i et valg vi allerede har vunnet, sa generalsekretær Tendai Biti i Johannesbuerg i dag. Foto: Reuters/Scanpix.
- VI HAR ALLERDE VUNNET: MDC vil ikke stille til ny valgomgang i et valg vi allerede har vunnet, sa generalsekretær Tendai Biti i Johannesbuerg i dag. Foto: Reuters/Scanpix. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media