- Vil ikke dømme

BODØ (Dagbladet): Dette bildet er tatt 8. november 1999 da en hel skole sørger over Linn Charlott Nesblom, som fredagen før var drept av sin eldre ekskjæreste. Linda Didriksen og kjæresten står også her. Et drøyt halvår etter er Linda død. Kjæresten er siktet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Alle ved Meløy videregående skole, avdeling Ørnes, husker denne dagen. Drapet på Linn Charlott (15) vakte avsky og skapte debatt om straffenivået for slike drap.

Drapet gikk dypt inn på Linda Didriksen og hennes samboer som hadde vært kjærester siden første klasse på gymnaset.

- De var et par som hadde det godt sammen. Jeg så aldri det var ufred mellom dem. De satt omtrent oppå hverandre i timene. Det var så vidt jeg klarte å skille dem - så gode og kjælne var de med hverandre, forteller klasseforstander for 3B våren 2000, Sissel Waage Isachsen, som finner det som skal ha skjedd uforståelig.

- Jeg fikk vite at Linda var gravid og skulle ha barn med kjæresten. Alt så ut til å være slik det skulle være. Begge virket som de gledet seg til å bli foreldre. Jeg vil beskrive både Linda og kjæresten som kjekke og rolige folk. Helt normal ungdom, sier Waage Isachsen.

- Jeg vil overhodet ikke bidra til å forhåndsdømme. Dette er veldig fælt for oss alle. Akkurat nå føler jeg meg slik en av guttene i klassen sa det - ekkel i magen.

I uker og måneder holdt Linda sin egen tilstand skjult. Bare noen få nære venninner visste hva som var på gang. Ingen andre fikk vite at Linda var med barn. Og de som visste, ble bedt om å tie.

Ikke engang foreldrene fikk vite at Linda var gravid - ikke før like før forsvinningen. Da skal Linda ha vært hjemme i nabokommunen Rødøy og fortalt sin mor nyheten.

SØRGEHØYTID: Linn Charlotte Nesblom æres ved skolen hun gikk på.