Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Vil ikke drepe Shalit (19)

Strider mot Islam, sier kidnapperne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Selv om tidsfristen kidnapperne hadde gitt israelske myndigheter, gikk ut klokken 05.00 natt til tirsdag, er korporalen Gilad Shalit (19) fremdeles i live. Det melder talspersoner både fra de israelske myndighetene og de tre palestinske militante gruppene som søndag for ni dager siden tok soldaten til fange.

- Det er noen som mener vi vil drepe soldaten, men prinsippene i Islam pålegger oss å behandle fanger med respekt og ikke drepe dem, sa de militante palestinernes talsmann tirsdag morgen, ifølge den israelske avisen Jerusalem Post.

Uttalelsen hadde klare hentydninger til avsløringene omkring USAs fangebehandling i Irak, Afghanistan og Cuba og kom få timer etter at gruppene gjorde det klart at de ikke ville si om Shalit er død eller i live.

- Vi vil ikke gi informasjon som vil gi okkupasjonsmakten gode nyheter eller forsikringer, sa en annen talsperson til nyhetsbyrået AP.

Såret 

Også istraelske myndigheter opplyste tirsdag at Gilat er i live.

- Vi er sikre på at informasjonen vår stemmer, sier talsmann Avi Pazner ha uttalt til den franske nyhetskanalen LCI, ifølge BBC.

- Vi vet at han er såret og at han ble undersøkt av en palestinske lege for noen dager siden, sier talsmannen.

Israel har nektet å innfri kidnappernes krav om at 1000 arabiske fanger skal løslates fra israelske fengsler, og mandag ettermiddag økte kravet til 1.500 fanger.

FREMDELES I LIVE: Den kidnappede israelske soldaten Gilad Shalit (19) er fremdeles i live, hevder både kidnapperne og israelske myndigheter. Foto: AP
FREMDELES I LIVE: Den kidnappede israelske soldaten Gilad Shalit (19) er fremdeles i live, hevder både kidnapperne og israelske myndigheter. Foto: AP Vis mer

Motstridende informasjon 

Til tross for at israelske myndigheter opplyser at de nekter å forhandle med kidnapperne om løslatelse av arabiske fanger, skal partene ifølge den israelske avisen Al-Hayat være nær en løsning. Tirsdag skriver avisen at Shalit skal fraktes tilbake til Israel av egyptiske eller franske forhandlere, i bytte mot palestinske fanger.

Israel skal dessuten trekke seg ut av Gaza, og palestinerne skal avslutte sine rakettangrep mot Israel, ifølge avisens informasjon.

BETENT SITUASJON: Sjefsrabbiner Yone Metzger diskuterer soldatens skjebne under en verdenskonferanse om religion i Moskva mandag.
KAMPENE FORTSETTER: En israelsk soldaten lader om et mobilt artilleri idet kampene mellom Israel og palestinske militante styrker på Gaza fortsetter.